Gwen - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

In mijn opleiding (koninklijke balletschool Antwerpen) werd ik heel klassiek gevormd. Al snel werd duidelijk dat ik graag ballettechniek deed maar me veel vrijer voelde in jazz-, moderne- en hedendaagse dansstijlen. In deze stijlen kon ik meer mijn ei en emotie kwijt en voelde ik mij meer op mijn plaats. Artistiek blijven deze stijlen me uitdagen om steeds nieuwe bewegingen te zoeken en te creëren. De combinatie van alle uithoeken maakt het juist zo interessant.

Gwen Hamerlynck volgde opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en deed haar stage in de Modern-Klassieke danscompagnie ‘Introdans’. Doorheen al de jaren blijft ze talrijke Moderne, Hedendaagse en Jazz workshops volgen om zichzelf te voeden en bij te scholen. Jarenlang werkte ze als freelance danseres. Ze was onder meer te zien in ‘Utopeace’ van Union Suspecte, de theatertour van Praga Khan ‘Moreese.com’, de musicals ‘Dans Der Vampieren’ en ‘West Side Story’, in tal van tv-programma’s en op de meest uiteenlopende events.
In 2012 richtte ze ‘Compagnie J’ op waar ze talrijke choreografieën voor maakt en wint ze verschillende prijzen. In 2012 wordt ze ‘Ambassadeur van de Moderne Dans’ en behaalt ze de tweede prijs ‘Jonge Choreografen’ van Jeugd en Dans. In 2016 krijgt ze de eerste prijs van de jury op het Festival ‘Dans Aan de Stroom’. In 2019 won ze met ‘Compagnie J’ de wedstrijd ‘Dans met Hanne’ verbonden aan het Canvas programma ‘Hanne danst’. Sinds 2008 geeft Gwen les aan het MUDA in Evergem (hedendaagse dans), Danshuis De Ingang (modern jazz) en sinds 2014 in Dancelot (klassiek ballet, modern jazz en pointes.)

© 2024 Danshuis De Ingang