Kalbeliya-dans wordt sinds 2010 door UNESCO erkend als ‘immaterieel cultureel erfgoed’ en wordt vaak gezien als een oude traditie. Deze zelfde danspraktijk, ook wel bekend als ‘Indiase zigeuner’ of ‘slangenbezweerders’ volksdans. De dans komt uit de Indiase staat Rajasthan.

De lessen zullen begeleid worden door live muziek van Mahabub.

Maya Sapera brengt met veel enthousiasme haar enorme rijkdom aan kennis van deze dansstijl over. Ze is gespecialiseerd in Indische dansen (Sapera of Indische Zigeunerdans, Bharata Natyam en Bollywood) en dansen uit Noord Afrika en het Midden Oosten (vooral Egyptische, Marokkaanse, Oriëntaalse) dansen, maar heeft reeds van tientallen diverse stijlen geproefd. Ze was 6 toen ze voor de eerste maal op het podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren.

Mahabub Khan is een unieke en wonderbaarlijke zanger. Zijn stem raakte reeds bij velen een gevoelige snaar. Mahabubs verkozen instrument is de harmonium. Maar als muzikant en leerkracht is hij ook onderlegd in de tabla en andere instrumenten.


Benodigd materiaal: We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Na verloop van tijd is het fijn om in kurta te dansen en met belletjes om de enkels.