New Jack Swing (of Swingbeat) is een muzikaal genre, een fusie van R & B en hip-hop. De swingbeat werd gekenmerkt door zeer dansbare liedjes met hip-hop “swing” ritmes en een zeer uitgesproken snare drum, dit alles ondersteund door een soulvolle stem of een gospelkoor. De swingbeat verving de stedelijke funk van de jaren 80 – in verval met de opkomst van de hip-hop vanaf 1986 – en was het dominante genre van de zwarte Amerikaanse populaire muziek tussen 1988 en 1993. Uiteraard hoort daar ook een dans bij! De dans omschrijft zich als hoekig en zeer energiek en is gebaseerd op een coole houding en dito dansstijl. Een Open Level workout workshop om niet te missen!

Abdel Temsamani is al bijna 18 jaar leraar, choreograaf en danser van hip-hop, salsa/salsaton en reggaeton. Hij geeft zijn passie door in vele dansscholen in België en overal zijn zijn danslessen volzet. Hij wordt vaak gevraagd voor internationale workshops (Turkije, Italië, Spanje, etc ..). Zijn opzwepende energie maakt er elke keer een feestje en een perfecte workout van!

Praktisch: Deze workshop bestaat uit 2 lessen.

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

Danstip: hou je van Uban? kom dan ook meedansen bij de Hiphop en Housedance .