Hedendaagse dans is een ruim en moeilijk exact te omschrijven term. Kenmerkend zijn de aandacht voor grondwerk, natuurlijke bewegingen, explosiviteit… Cruciaal is het gebruiken van het lichaam en de bewegingen als communicatie- en expressiemiddel. Verschillende bewegingspatronen worden gecombineerd tot een dynamisch geheel. Er wordt ook vaak gewerkt met improvisatie en partnerwerk. In deze workshop duiken we helemaal in het improviseren.

De lessen beginnen telkens met een stevige warm up die het lichaam vloeiend doet bewegen en het aanwakkert om te dansen. Met een intense energie verplaatsen we ons doorheen de ruimte. Door gerichte oefeningen ontwikkelen we onze eigen bewegingstaal. Door het prikkelen van de zintuigen analyseren we hoe we een beweging uitvoeren.

Dit is een Open Level workshop, alle niveaus zijn welkom!

Hiroshi Wakamatsu begon zijn carrière als professioneel danser in Tokio en werkte met gerenommeerde choreografen en gezelschappen. Sinds zijn aankomst in België in 1996, werkte hij als freelancer voor verschillende projecten in heel België en over de hele wereld. 

De lessen worden in het Engels gegeven.