Wat kan je verwachten in deze Bollywood roots&vibes les? Energie en plezier, inspanning en ontspanning, heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen en natuurlijk een leuke choreografie!

Bollywood dans is een vermenging van verschillende dansstijlen: van klassiek of volks Indisch geïnspireerd naar streetdance, hiphop, contemporary, … In deze reeks laten we jullie kennismaken met enkele belangrijke roots van Bollywood dans.

In het eerste lesblok brengt Lies de vrolijke energie van de Indiase dansfilms en de elegantie, het ritme en de kleur van de Indiase zigeunerdans samen.
Daarna geeft special guest Manny van de groep Jhalik Punjab di Banghra enkele lessen Bhangra, een populaire volksdans.
In het tweede lesblok laat Karen zich inspireren door Kathak, een klassiek Indiase dans uit Noord India. Kathak is bekend voor haar indrukwekkende voetenwerk, de snelle draaien de subtiele expressie, en is de basis van heel wat populaire Bollywood choreografieën.

Lesgeefsters Karen en Lies geven ook de nodige achtergrond bij de dans en de bewegingen. Hun enthousiasme zal je zeker beroeren! 

Niveau: De lessenreeks is voor iedereen toegankelijk (open level).
Verloop van de reeks: Karen en Lies nemen elk een lesblok voor hun rekening, met een intermezzo door Manny, specialist in Banghra.

Benodigd materiaal: We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.

Danstip: combineer deze lessenreeks met Oriëntaalse dans.
Lesgeefster Lies en Karen maken deel uit van de Maya Sapera Dance Company, zie www.mayasaperadancecompany.com.