Check it! We gooien Indische en Oriëntaalse dans in de mixer in deze energieke workshop Bellywood! Met Bollywood dans kan je sowieso alle richtingen uit: van klassiek of volks Indisch geïnspireerd naar streetdance, hiphop, contemporary, … en oriëntaals! 

Door haar jarenlange ervaring in zowel Indische als Oriëntaalse dansen streeft Karen naar een vloeiende fusion van deze stijlen. Ze neemt je in deze workshop graag mee op ontdekkingsreis naar haar eigen interpretatie. 

We verkennen en spelen met verschillende combinaties. Naast de bewegingen zelf is er ook aandacht voor elegantie en expressie zodat we tijdens het dansen de nodige attitude uitstralen. We eindigen de workshop met een sprankelende choreografie!

Niveau: voor mensen met basiskennis Indische of Oriëntaalse dans

Dans is doorgedrongen in alle aspecten van mijn leven. Het gaf me een groter vertrouwen in mijn eigen kunnen en verbreedde mijn culturele horizon. Het bracht me ook mijn dansfamilie.

Zoals veel jonge meisjes deed Karen haar eerste danservaring op met ballet.  Jaren later kwam ze  in contact met Bollywood en Oriëntaalse dans. Ze werd aangetrokken door de elegantie van deze dansen, en dat het zowel een uitdaging voor lichaam en geest is. Ze specialiseerde zich in verschillende Indische dansstijlen en is ondertussen al jaren één van de vaste krachten van de Maya Sapera Dance Company. Ook in de Oriëntaalse dans proefde ze van verschillende stijlen en props, en volgde les bij zowel Belgische als internationale dansers.

Karen is zeer gericht op blijven leren, en volgt nog steeds regelmatig lessen, workshops en stages. Ze wordt geïnspireerd en uitgedaagd door de grenzen op te zoeken van verschillende stijlen zowel qua dans als muziek, en deze te combineren.