We duiken tijdens deze dolle 3 dagen in expressieve dans en ritme! We onderzoeken wat ritme met ons lichaam doet en spelen een heleboel ritmische dansspelletjes om voluit te kunnen gaan dansen. We gaan muzikaal aan de slag met onze handen op ons lijf of op de vloer, met trommelstokken en bellen, stoelen en stangen, en alles waar we geluid uit krijgen. Er is ruimte voor ideeën en experiment vanuit de kinderen zelf en we gaan samen op zoek naar wat we leuk vinden als individu of wat fijner is in groep.

Deze 3-daagse is voor elk kind dat van bewegen houdt en graag meer leert over dans en ritme!

Reintje Callebaut is vaste medewerker van Danshuis De Ingang en geeft al meer dan 30 jaar les aan kinderen in haar vaste cursus Dans en Ritme. Haar roots liggen in Afrikaanse dans, maar in de loop der jaren vond ze steeds meer inspiratie en plezier in het geven van Dansexpressie wat uiteindelijk resulteerde in een opleiding Danscoaching. Als geen ander weet ze het plezier van dans en muziek over te brengen en ze spreekt zeer graag het speelse kind in haarzelf aan om de dansvonk door te geven aan groot en klein!

Ter info
* Bij goed weer wandelen we naar de speeltuin op het Jan Yoens plein of picknicken we ‘s middags in het gras vlak bij de dansschool.
* Er is opvang van 8u30 tot 9u en van 16u30 tot 17u