De Ingang - Contact

CONTACT

Galvestone site, 3de verdiep 
Hurstweg 8, 9000 Gent
Toegang parking via Buitensingel en Hurstweg = nieuw aangelegde weg aan de spoorwegovergang op de Wiedauwkaai. Volg P&R Galveston.

OPGELET MET GPS! Hurstweg is een nieuwe weg. GPS coördinaten "51°04' 27" N 3°43' 17" E en in decimalen x = 3.722127, y = 51.074036

Vind de weg in de Galvestonsite en laat je leiden door SoleWay.

Tel: (32) (0) 92208296
dans@de-ingang.be


View Larger Map

 

Met de auto: De oprit van de site is bereikbaar via de Buitensingel en de Hurstweg. De Buitensingel is enkel bereikbaar via de Wiedauwkaai aan de spoorwegovergang en staat verkeerd in de meeste gps'en.

Tarieven voor de parking: parkeerduur minder dan 1u30 = gratis parkeerduur tussen 1,5u en 4u = 1 euro
parkeerduur langer dan 4u = 2 euro

Fietsers en voetgangers: kunnen op de Buitensingel, rechts over het brugje dat je hierboven op de google map ziet, al de parking bereiken. Er is een overdekte fietsenstalling links van het gebouw. Vanuit Wondelgem fiets je via de Maïsstraat over de spoorweg naar de Buitensingel.

Op de site kom je het gebouw binnen via de glazen deuren. Achteraan in de hal kan je kiezen tussen trap of lift naar het 3de verdiep.

Met de bus: Halte 'Spoorwegbrug' op +/- 300m.
- Vanuit Gent Sint-Pieters: lijnen 55, 57 en 58, duur: +/- 22 min, frequentie 3 per uur.  
- Vanuit Gent Dampoort: Route 1: lijn 3 tot halte Sint-Jacobs, overstappen op lijn 55 tot halte Spoorwegbrug. Duur: +/- 30 min Route 2: lijn 6 tot halte Muidebrug, stap terug naar de brug, volg verder langs het water de Terneuzenlaan en ga over de spoorwegbrug (ook voor voetgangers) naar de Buitensingel en de Hurstweg (+/- 5 minuutjes).

Met de tram vanuit Gent Sint-Pieters:
- Route 1: lijn 4, halte Tolpoort. Stap verder via de Wiedauwkaai (+/ 9 min stappen) of overstappen op bus lijn 55, 57 of 58. Duur: +/- 28 min.
- Route 2: stap af aan de volgende halte: halte Muidebrug, steek de brug over, volg links verder langs het water de Terneuzenlaan en ga over de spoorwegbrug (ook voor voetgangers) naar de Buitensingel en de Hurstweg (+/- 5 minuutjes).

 

Met de trein: station Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort. Van daaruit kan u verder met de bus of tram (zie hierboven).

Vanuit het station Gent Dampoort vertrekken geen trams. Kies voor bus.

Fietsenrouteplanner: vanuit het centrum van Gent, Korenmarkt: +/- 2,3 km of 10 min. fietsen. Via de handige online fietsenrouteplanner van Stad Gent vind je de kortste fietsroute naar Danshuis De Ingang. Je kan kiezen voor een route zonder kasseien, zonder hellingen of voor het vermijden van drukke wegen.

Huur een fiets! Zowel fietspunt van de NMBS , als Max-Mobiel verhuren fietsen vlak bij het Sint-Pieters station en Dampoortstation. Voor een halve dag betaal je bij NMBS 6,30 euro als je een treinticket hebt, bij Max-Mobiel 7 euro, bij Blue-bike 3.5 euro als je eerst een abonnement koopt.

Ontwikkeling Wondelgemse Meersen. De Galveston site ligt aan het begin van een nieuw bedrijventerrein. Net over de overgang van de spoorweg Gent-Eeklo ligt de nieuw aangelegde Buitensingel met afgescheiden en verlicht fietspad die de ontsluitingsweg van het bedrijventerrein vormt. De nieuwe Gardeniersbrug voor tram en fietsers over het kanaal is verbonden met deze weg. Vlak bij de Galveston site komt een nieuwe tram en bus stelplaats van De Lijn. Met de fiets zijn we dus makkelijk te berieken. Op loopafstand bevinden zich 2 bushaltes. Langs de waterloop de Lieve is een "groenas" aangelegd, een aaneensluitende ruimte met gras, bomen, struiken, enz. De groenas bevat een fiets- en/of wandelpad, dat aangenaam in het groen ligt. De groene ruimte biedt ook mogelijkheden om mensen te ontmoeten en te ontspannen. Geschiedenis van de Galvestone fabriek. Galveston textielfabriek, 19de eeuw In het gebouw was sinds 1912 de textielfabriek Galveston gelegen, genaamd naar de haven in Texas van waaruit het katoen vertrok naar Europa en Gent. In 1999 sloot de fabriek en werd het gebouw gekocht door Gia Cataro nv, de huidige eigenaar die het complex renoveerde. Meer info over de geschiedenis van het gebouw vind je hier.