De Ingang - Kalender

KALENDER

03/07/2020 - Ballet Danstraining

Hiroshi Wakamatsu

Bij de danstraining draait het om het onderhouden van onze dansstijl, houding, kracht, souplesse, coördinatie en conditie die we daarvoor nodig hebben. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier!

Halfgevorderd / gevorderd20u00
Lees meer...

17/08/2020 - Musical stage

Emily en Jan (geboortejaar 2011-2013)

Tijdens deze musicalweek wordt je ondergedompeld in de musicalwereld. In een superenergieke sfeer gaan we samen zingen, dansen en acteren. De lessen worden gegeven door Emily en Jan die de groepen verdelen zodat iedereen op zijn niveau begeleid wordt. We gaan aan de slag met het maken van decor en kleding. 

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

17/08/2020 - Ragga Twerkout

Marijn Celea

In this workshop Marijn will help you to bring out your inner Booty Shaker by fusing different dance style: Old School Dancehall, Ragga, Afro and Twerk.

"Wiggle, Work, Slay, Twerk, Groove, Pose, Shake and add some drama to it! No need to be the best dancer, just come and have fun."

Open level19u00
Lees meer...

17/08/2020 - Musical stage

Emily en Jan (geboortejaar 2008-2010)

Tijdens deze musicalweek wordt je ondergedompeld in de musicalwereld. In een superenergieke sfeer gaan we samen zingen, dansen en acteren.  We gaan aan de slag met het maken van decor en kleding. 

4de-6de leerjaar09u00
Lees meer...

17/08/2020 - Pilates

Pierre Taboureau

Pilates is een reeks van oefeningen gericht op het ontwikkelen van spierkracht, stabiliteit en flexibiliteit in het lichaam. Via doordachte oefeningen train je je power-house: buik-, rug-, bil- en dijspieren. Je krijg een betere lichaamshouding, sterkere buik-en rugspieren, een verhoogde soepelheid en meer energie.

Open level18u30
Lees meer...

17/08/2020 - Yoga

Pierre Taboureau

Een goed onderhoud van je rug en ledematen zijn een basis voor een gezonde houding, wie wil dit niet?

De Atlasyoga streeft naar een ontwikkelingsproces in het bewegen waar kracht en ontspanning in balans worden gebracht. Het leren stapelen van je rug (wervelkolom) is een belangrijk uitgangspunt om een goede, ontspannen houding te kunnen aannemen.

Open level19u45
Lees meer...

18/08/2020 - Oriëntaalse dans Danstraining

Serkan Tutar

Gedurende vier weken telkens twee uur Oriëntaals dansplezier! We maken niet alleen tijd voor techniek, we dansen ook een nieuwe baladi en een aantal andere choreografiën. 

min. 1 jaar ervaring19u45
Lees meer...

18/08/2020 - Ballet Danstraining

Hiroshi Wakamatsu

Bij de danstraining draait het om het onderhouden van onze dansstijl, houding, kracht, souplesse, coördinatie en conditie die we daarvoor nodig hebben. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier!

Basiservaring en halfgevorderd20u00
Lees meer...

19/08/2020 - Oriëntaalse dans drumsolo

Maya Sapera en Robbe Kieckens

Drumsolo op live percussie.
Dans en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit is zeker zo bij een drumsolo. De communicatie tussen danseres en percussionist zijn essentieel voor het slagen van een goede drumsolo. Maya zorgt voor uitdagende en pittige bewegingen. Robbe haalt virtuoze ritmes uit zijn instrument. 

Open level19u30
Lees meer...

21/08/2020 - Bachata & merengue

Jurgen

Maak kennis met deze 2 feestelijke Latino koppeldansstijlen. 

Beginners20u00
Lees meer...

24/08/2020 - Ballet en Hedendaags danskamp

Nicole Kohler (geboortejaar 2008-2010)

Hoe brengen we ons eigen verhaal met de danstaal waar jij over beschikt? Samen gaan we op zoek naar jouw expressiemogelijkheden en hoe gebruiken we die om tot een choreografie te komen? Je zal het snel merken: er zit meer in je dan je dacht :).

Met basiservaring09u00
Lees meer...

24/08/2020 - Kleuter dansexpressie en Yoga Danskamp

Shana Van Cauwenberghe (geboortejaren 2014-2015)

Hipsala hop,

In het oerwoud loopt de olifant voorop

De slang sluipt mee

En de beer danst met de aapjes hand in hand

Ga je mee op ontdekkingstocht

door het Grote Jungle land!

Dit kampje gaan we op avontuur. Waarheen, dat weten we nog niet… misschien wel naar de jungle, of naar het circus…Leuk wordt het sowieso, en dansend en bewegend zeker!

2de-3de kleuterklas09u00
Lees meer...

29/08/2020 - Bollywood

Aaricia Ponnet

Bollywooddans is een vloeiende, swingende en energieke dans met een flinke dosis kleuren en vrolijkheid. Deze Indiase filmdans kan je vergelijken met clipdance: het thema van de film bepaalt de stijl van de dans. Zo is de ene dans klassiek geïnspireerd, de andere volks, en vind je invloeden van oriëntaalse dans, hedendaags, tapdans, salsa enzovoort.

In deze workshop leert Aaricia je een Bollywood choreografie aan op hoger niveau

Open level14u00
Lees meer...

31/08/2020 - Flamenco - instap Castañuelas

Irene Álvarez

Castagnetten: Wie aan Flamenco denkt, denkt toch ook een beetje aan castagnetten. Deze worden in de hand gehouden en produceren een klikgeluid of een ratelend geluid bij snel opeenvolgende kliks. Zij bieden de ritmische basis voor de dans en worden meestal gespeeld door de dansers en zangers. Met de bewegingen van de handen en het gebruik van castagnetten kunnen de gevoelens van pijn,verdriet of geluk met meer expressie gebracht worden. Op het programma staan gerichte techniek- en ritmische oefeningen. Er wordt gewerkt aan de combinatie van het dansen en het bespelen van de castagnetten.

Beginners20u00
Lees meer...

06/09/2020 - Open Huis - KIDS, JONGEREN EN VOLWASSENEN > gratis proeflessen!

◆ Wil je leren dansen en eerst een gratis proefles volgen?
◆ Ontdekken welke dansstijl jou het best ligt? 
◆ Kennis maken met onze lesgevers?
◆ Onze ruime studio's ontdekken?

Dit jaar werken we met inschrijvingen. Info volgt binnenkort!

10/09/2020 - Oriëntaalse dans 55+

Serkan Tutar

In deze minireeks Oriëntaalse dans voor 55+ leren we de elegante Oriëntaalse dans.  De sierlijke handbewegingen, de sensuele heupdraaien, de shimmy met schouders en bekken... en dit alles op een rustig tempo. 

Open level14u30
Lees meer...

14/09/2020 - Flamenco techniek: footwork and condition

Irene Álvarez

Tijdens de minireeks werken we aan onze conditie, met de focus op de juiste techniek voor de voeten, het zoeken naar de juiste soniquete, het leren accentueren en het zoeken naar de muzikaliteit.

Het thema van deze minireeks is het werken met de "metronoom".

Open level18u50
Lees meer...

16/09/2020 - Bollywood Introductie Crash Course

Aaricia

Het woord Bollywood is afgeleid van de term "Hollywood", waarbij de B staat voor Bombay (het huidige Mumbai). Het grootste filmcentrum in India én wereldwijd. De overgrote meerderheid van de Bollywoodfilms zijn doordrongen van muziek en dans. In deze dansworkshop mag je het volgende verwachten: energie en plezier, inspanning en ontspanning. Heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen en natuurlijk leuke choreografieën...

Beginners19u30
Lees meer...

17/09/2020 - Argentijnse Tango - Leiders

Steven Coppens

Reeks van 4 sololessen voor leiders waarin gewerkt wordt aan techniek, versieringen en muzikaliteit. 

De laatste 2 lessen van deze minireeks gaan we terug in duo dansen en de eerder getrainde technieken in het danspaar toe te passen.

vanaf niveau 221u20
Lees meer...

18/09/2020 - Argentijnse tango: weekend

Saskia en Steven

We brengen het weekend al Tango dansend door in een prachtige vierkantshoeve. Gedurende de 10 lesuren wordt er rond verschillende onderwerpen gewerkt waarin je je tangokennis kan verrijken en verdiepen. 's Avonds na de lessen kan je nog verder oefenen tijdens de practica.  Op zaterdagmiddag maken we ook wat tijd vrij om te wandelen of de mooie omgeving van het Hageland te verkennen. (Voor tangodansers met 1,5-4 jaar danservaring).

Halfgevorderd09u00
Lees meer...

24/09/2020 - Argentijnse tango - volgers

Saskia Van Belleghem

Minireeks van 4 sololessen waarbij we werken rond techniek, versieringen en muzikaliteit.

De laatste 2 lessen gaan we dit toepassen

vanaf niveau 221u20
Lees meer...

19/10/2020 - Flamenco techniek: body and expression

Irene Álvarez

Je leert om aan alle nuances die je voelt tijdens het dansen uitdrukking te geven. Hoe je emoties uit te drukken door middel van de beweging. Je traint ook op het volledig scheiden van armen, torso en handen tijdens het dansen. 

Open level18u50
Lees meer...

23/11/2020 - Flamenco techniek: turns

Irene Álvarez

We gaan de verschillende Flamenco draaien analyseren en oefenen, in al hun moeilijkheden: vueltas de pecho, quebradas, de pies juntos, de tacón of piruetas a tierra van de basis naar de top.

Lees meer...