De Ingang - Agenda

KALENDER

19/10/2020 - Flamenco techniek: body and expression

Irene Álvarez

Je leert om aan alle nuances die je voelt tijdens het dansen uitdrukking te geven. Hoe je emoties uit te drukken door middel van de beweging. Je traint ook op het volledig scheiden van armen, torso en handen tijdens het dansen. 

Open level18u50
Lees meer...

12/04/2021 - paasvakantie: Ballet en Hedendaags danskamp

Nicole Kohler (geboortejaar 2011 tem 2014)

Tijdens deze week werken we aan de basisposities van Ballet, doen we oefeningen op de grond en aan de barre, voor de spiegel en door de zaal. We werken aan een mooie houding, verfijnen onze techniek en stretchen om leniger te worden.

Daarnaast gaan we tijdens de Hedendaagse dans op zoek naar onze eigen danstaal en expressiemogelijkheden om tot een choreografie te komen. 

Geboortejaar 2011-201409u00
Lees meer...

12/04/2021 - paasvakantie: Dans en Ritme danskamp

Reintje Callebaut (geboortejaar 2015-2016)

Een uniek dansant, kunstzinnig, creatief en muzikaal kamp voor kinderen van 2de tot 3de kleuterklas. Ritme-gevoel wordt geoefend en verbeelding wordt aangescherpt en in beelden omgezet.

geboortejaar 2015-201609u00
Lees meer...

12/04/2021 - paasvakantie: Breakdance danskamp

Steffen Meirlaen (geboortejaar 2011 tem 2014)

Waarom je zeker moet meedoen aan dit kei-coole kamp:

-leer vette moves op een veilige manier met een echte kenner, een "pro" van b-boying
-leer hoe je coole choreografieën in elkaar steekt
-leer hoe je een streetshow maakt om het publiek te imponeren
-leer hoe je groet op z'n b-boys, welke attitude de juiste is

Geboortejaar 2011-201409u00
Lees meer...

17/04/2021 - Bachatango

Nele en Jan

Dompel jezelf onder in de muzikale danscocktail van de ritmische Bachata en de emotionele Neo-tango en ervaar een zinderende dansdimensie!

Open level20u40
Lees meer...

23/04/2021 - Ballet introductie (Klassiek)

Nicole Kohler

Maak gedurende 5 lessen kennis met de basistechnieken van Klassiek Ballet, zoals de verschillende posities, houding van de schouders en armen, stand van de voeten... en werk aan je lenigheid.

Beginners10u55
Lees meer...

05/07/2021 - zomer: Breakdance stage: Take a Break

Admir Merena (geboortejaar 2007-2012)

Tijdens deze stage gaan we stilstaan (take a break) bij de achtergrond van Breakdance en wat Breakdance voor jou betekent. De bedoeling is jou bewust te maken van wie je bent als danser en waar je naar toe wil. Je leert ook meer over de HipHop cultuur en principes als "each one teach one" principe.

min. 2 jaar ervaring13u00
Lees meer...

05/07/2021 - zomer: Kleuterdansexpressie danskamp

Anneleen De Steur (geboortejaar 2015-2016)

We lezen een prentenboek en dansen de verschillende figuren uit het verhaal.  Vanuit improvisatie komen we tot korte bewegingsstukjes die op een lied, een versje of muziek worden herhaald. Ook doen we leuke dansspelletjes en knutselen we rond het thema van het boek.

geboortejaar 2015-201609u00
Lees meer...

05/07/2021 - zomer: Ballet en Hedendaags danskamp

Nicole Kohler (geboortejaar 2012-2014)

Tijdens deze week werken we aan de basisposities van Ballet, doen we oefeningen op de grond en aan de barre, voor de spiegel en door de zaal. We werken aan een mooie houding, verfijnen onze techniek en stretchen om leniger te worden.

Daarnaast gaan we tijdens de Hedendaagse dans op zoek naar onze eigen danstaal en expressiemogelijkheden om tot een choreografie te komen. 

Geboortejaar 2012-201409u00
Lees meer...

12/07/2021 - zomer: Kleuterdanskamp: Lekker in je Lijf

Laura Zuallaert (geboortejaar 2015-2016)

Een danskamp waarbij gefocust wordt op de gewaarwordingen in het lichaam, waardoor je lekker in je lijf komt zitten! 

geboortejaar 2015-201609u00
Lees meer...

12/07/2021 - zomer: Modern Jazz Danskamp

Hüsniye Tirpan (geboortejaar 2012-2014)

We putten in dit danskamp uit 2 stijlen: Modern en Jazz. Twee stijlen die een goede basis voor elke danser(es) vormen. De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst en de muziek is moderner.

Geboortejaar 2012-201409u00
Lees meer...

12/07/2021 - zomer: Ballet en Hedendaags stage

Nicole Kohler (geboortejaar 2005-2011)

Tijdens deze 5 namiddagen gaan we werken aan een pittig tempo. We bouwen aan onze danstechniek, kracht en leningheid en werken aan een aantal dansfrases of misschien wel een hele choreografie.

Opgelet: voor deze stage heb je min 2 jaar ervaring Ballet of Hedendaagse dans nodig. 

geboortejaar 2005-201113u00
Lees meer...

19/07/2021 - zomer: Musical kamp

Emily en Jan (geboortejaar 2013-2014 en 2009-2012)

Tijdens deze musicalweek wordt je ondergedompeld in de musicalwereld. In een superenergieke sfeer gaan we samen zingen, dansen en acteren. De lessen worden gegeven door Emily en Jan die de groepen verdelen zodat iedereen op zijn niveau begeleid wordt. We gaan aan de slag met het maken van decor en kleding. 

geboortejaar 2013-201409u00
geboortejaar 2009-201209u00
Lees meer...

19/07/2021 - zomer: Flamenco zomeratelier

Saïdjah Galo (geboortejaar 2015-2016)

Tijdens 4 halve dagen neemt Saïdjah je mee in de zonnige wereld van de Flamenco. Vamos a bailar. Ja,... we gaan veel dansen! Maar ook Spaanse woorden leren en de Flamenco tradities beter leren kennen.

geboortejaar 2015-201609u30
Lees meer...

16/08/2021 - zomer: Ballet stage

Nicole Kohler (geboortejaar 2005-2011)

Tijdens deze intensieve stage Ballet werken we dagelijks aan techniek, stretching, sprongen, choreo en pointes.

Niveau: min 2 jaar ervaring Ballet.

geboortejaar 2005-201113u00
Lees meer...

16/08/2021 - zomer: Kleuterdansexpressie en Yoga Danskamp

Shana Van Cauwenberghe (geboortejaren 2015-2016)

Aan de hand van verhalen gaat Shana samen met de kleuters spelenderwijs, bewegend, op pad. Verschillende muziek- en bewegingsstijlen komen aan bod, alsook heel wat leuke yoga-oefeningen om de bewegingskriebel bij de kleuter te prikkelen. Een boeiende ontdekkingstocht voor elk kind!

geboortejaar 2015-201609u00
Lees meer...

16/08/2021 - zomer: Modern en Jazz Danskamp

Paulien Van Wachbeke (geboortejaar 2012-2014)

Ken je dat gevoel dat je het ritme van de muziek door je lijf heen voelt bonzen en dat je niet stil kan blijven staan? Dat het lijkt alsof de muziek in je lichaam zit en het er uit probeert te springen? Niet langer zal je dit gevoel moeten en willen inhouden, want tijdens de dit danskamp krijg je de vrijheid om al deze prikkels los te laten. Je zal de verschillende ritmes, beats, flows en nog zo veel meer ervaren. 

Lees meer...