De Ingang - Kalender

KALENDER

04/07/2019 - Jazzdance Danstraining

Jonas Veeckman

Bij Jonas staat de algemene danstechniek centraal en die wordt aangeleerd tijdens de opwarming aan de vaste Barre. Daarna worden de technieken toegepast in danscombinaties en verplaatsingen doorheen de studio. Tenslotte wordt er geëindigd met een choreografie op hedendaagse muziek.

min. 1 lessenreeks ervaring18u30
Halfgevorderd / gevorderd20u00
Lees meer...

09/07/2019 - Ballet Danstraining

Hiroshi Wakamatsu

Bij de danstraining draait het om het onderhouden van onze dansstijl en de houding, kracht, souplesse, coördinatie en conditie die we daarvoor nodig hebben. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier!

Basiservaring en halfgevorderd20u00
Lees meer...

11/07/2019 - Ballet Danstraining

Hiroshi Wakamatsu

Bij de danstraining draait het om het onderhouden van onze dansstijl en de houding, kracht, souplesse, coördinatie en conditie die we daarvoor nodig hebben. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier!

Halfgevorderd / gevorderd20u00
Lees meer...

20/07/2019 - Dansinitiaties tijdens Gentse Feesten

Volg een gratis proefles tijdens de Gentse Feesten in het Baudelopark!

20/7, 18u-19u: Reggaeton – Abdel
22/7, 18u-19u: Disco Swing - Nele en Jan
24/7, 15u-16u: Flamenco Kinderen – Saïdjah
25/7, 17u-18u: Zumba - Stefanie
26/7, 15u-16u: Breakdance for Kids - Saho
28/7, 16u-17u: Oriëntaalse dans - Liesbeth

Meer info vind je hier!

20/07/2019 - Argentijnse Tango - Workshop: creativiteit en inspiratietools

Saskia Van Belleghem en Steven Coppens

Tango is een improvisatiedans maar wie al een tijdje danst kan bij zichzelf toch enkele ‘patronen’ en terugkerende volgordes herkennen. In deze workshop bieden we je enkele tools om terug los te komen van jouw gewoontes/patronen.

Een boost dus voor je improvisatietalent en inspiratie om jezelf uit te dagen steeds nieuwe bewegingen te blijven ontdekken,  toe te voegen aan 'jouw' dans, je dans te verfrissen en naast jezelf ook je danspartner/s te blijven verrassen...

 

min. 3 jaar ervaring20u00
Lees meer...

12/08/2019 - Modern Dansstage

Bieke De Vuyst

We putten in deze dansstage uit 2 stijlen: Modern en Jazz. Twee stijlen die een goede basis voor elke danser(es) vormen. De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst en de muziek is veel moderner.

Met basiservaring19u30
Lees meer...

13/08/2019 - Oriëntaalse dans Danstraining

Serkan Tutar

Gedurende vier weken telkens twee uur Oriëntaals dansplezier! We maken niet alleen tijd voor techniek, we dansen ook een nieuwe baladi en een aantal andere choreografiën. 

min. 1 jaar ervaring19u15
Lees meer...

13/08/2019 - Dans date - Salsa

Lisette Herrera Chez

Je bent gék van de Salsa, één van de meest opzwepende en feestelijke dansen uit Cuba en zou eens heel graag een workshop volgen. Maar helaas! Je vindt geen gewillige danspartner! Dan is dit je kans: op deze blind date kan je helemaal alleen inschrijven! Wij zorgen dat je een danspartner hebt, zodat je kan proeven van deze heerlijke pittige dans.

Beginners21u00
Lees meer...

13/08/2019 - Dans date - Argentijnse Tango

Saskia en Steven

Hou je van de vurige ingetogenheid van die gloedvolle dans De Argentijnse Tango? Maar heb je nooit een danspartner weten strikken?

Dan is dit je kans: voor deze workshop mag je solo inschrijven! Wij zorgen voor de nodige danspartners!

Beginners19u15
Lees meer...

13/08/2019 - Lindy Hop Summer Edition

Andrea Gonzales en Philippe Lombaert

In deze lessenreeks zorgen we voor nieuwe inzichten, zomerse ritmes, en vooral veel inspiratie. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier!

De lesgevers leren jou waar Lindy Hop echt om draait maar laten je vooral genieten van de dans en de muziek waarna je honger naar meer alleen maar groter zal zijn.  

min. 1 jaar ervaring19u30
Lees meer...

13/08/2019 - Disco Swing

Nele en Jan

Disco Swing is de makkelijkste swingvorm en de meest bruikbare op feestjes en in discotheken, zowel op muziek uit de gouden discojaren als op muziek van de huidige top 50.

Open level20u15
Lees meer...

14/08/2019 - Hip hop Danstraining

Jipé

Wat Hip Hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. De dansstijl blijft zich ontwikkelen en is de basis voor vele substijlen (popping, locking, housing, breakdancing en lyrical style). Algemene kenmerken van de dans zijn de bounce, de isolatiebewegingen, het lichaamszwaartepunt laag bij de grond en de accenten op de beat van de muziek.

min. 1 jaar danservaring20u00
Lees meer...

16/08/2019 - Dansen in 't park

 ‘Dansen in ‘t park’ brengt dans 3 dagen lang dicht op de huid van jong en oud. Naast dansinitiaties biedt het festival verrassend werk van piepjong en meer ervaren danstalent.

’s Avonds verandert de centrale vloer in een explosief dansfeest!

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA.

Voor meer info check de website Dansen in 't Park.

19/08/2019 - Bollywood Introductie

Aaricia

Het woord Bollywood is afgeleid van de term "Hollywood", waarbij de B staat voor Bombay (het huidige Mumbai). Het grootste filmcentrum in India én wereldwijd. De overgrote meerderheid van de Bollywoodfilms zijn doordrongen van muziek en dans. In deze dansworkshop mag je het volgende verwachten: energie en plezier, inspanning en ontspanning. Heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen en natuurlijk leuke choreografieën...

Beginners20u30
Lees meer...

19/08/2019 - Ballet Introductie

Hiroshi Wakamatsu

Driedaagse introductieworkshop: maak kennis met de basistechnieken van Ballet, zoals de basisposities, houding van de schouders, stand van de voeten...

Beginners19u00
Lees meer...

19/08/2019 - Hip Hop Introductie

Jipé

Wat Hip Hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. De dansstijl blijft zich ontwikkelen en is de basis voor vele substijlen (popping, locking, housing, breakdancing en lyrical 
style) In 2 lessen kan je proeven van deze leuke en energieke dans!

Beginners19u00
Lees meer...

19/08/2019 - Musical stage

Emily en Jan (geboortejaar 2010-2012)

Tijdens deze musicalweek wordt je ondergedompeld in de musicalwereld. In een superenergieke sfeer gaan we samen zingen, dansen en acteren. De lessen worden gegeven door Emily en Jan die de groepen verdelen zodat iedereen op zijn niveau begeleid wordt. We gaan aan de slag met het maken van decor en kleding. 

1ste-3de lj beginner09u00
Lees meer...

19/08/2019 - Hedendaagse dans Introductie

Hiroshi Wakamatsu

Different from all the other dance styles, disciplines, there are NO RULES in contemporary dance! You are free to express yourself through your own body. Let's find out what your body can do.

Beginners20u40
Lees meer...

19/08/2019 - Ragga Fusion Summer School

Marijn Celea (jongeren 12-16 jaar)

Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De komst van de digitale instrumenten uit de jaren '80 met zijn kenmerkende drumpatronen voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond 'Ragga'. 
Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

12-16 jaar met danservaring10u00
Lees meer...

19/08/2019 - Ragga Fusion Summer School BIS

Marijn Celea (jongeren 12-16 jaar)

Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De komst van de digitale instrumenten uit de jaren '80 met zijn kenmerkende drumpatronen voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond 'Ragga'. 
Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

12-16 jaar met danservaring09u00
Lees meer...

19/08/2019 - Breakdance danskamp

Yolan Bal (geboortejaar 2010-2012)

-leer vette moves op een veilige manier met een echte kenner, een "pro" van b-boying
-leer hoe je coole choreografieën in elkaar steekt
-leer hoe je een streetshow maakt om het publiek te imponeren
-leer hoe je groet op z'n b-boys, welke attitude de juiste is

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

19/08/2019 - Musical stage

Emily en Jan (geboortejaar 2006-2009)

Tijdens deze musicalweek wordt je ondergedompeld in de musicalwereld. In een superenergieke sfeer gaan we samen zingen, dansen en acteren. De lessen worden gegeven door Emily en Jan die de groepen verdelen zodat iedereen op zijn niveau begeleid wordt. We gaan aan de slag met het maken van decor en kleding. 

4de leerjaar-13 jaar09u00
Lees meer...

19/08/2019 - Oriëntaalse dans drumsolo

Maya Sapera en Robbe Kieckens

Drumsolo op live percussie.
Dans en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit is zeker zo bij een drumsolo. De communicatie tussen danseres en percussionist zijn essentieel voor het slagen van een goede drumsolo. Maya zorgt voor uitdagende en pittige bewegingen. Robbe haalt virtuoze ritmes uit zijn instrument. 

Halfgevorderd / gevorderd19u30
Lees meer...

19/08/2019 - Yoga

Pierre Taboureau

Een goed onderhoud van je rug en ledematen zijn een basis voor een gezonde houding, wie wil dit niet?

De Atlasyoga streeft naar een ontwikkelingsproces in het bewegen waar kracht en ontspanning in balans worden gebracht. Het leren stapelen van je rug (wervelkolom) is een belangrijk uitgangspunt om een goede, ontspannen houding te kunnen aannemen.

Open level19u45
Lees meer...

19/08/2019 - Pilates

Pierre Taboureau

Pilates is een reeks van oefeningen gericht op het ontwikkelen van spierkracht, stabiliteit en flexibiliteit in het lichaam. Via doordachte oefeningen train je je power-house: buik-, rug-, bil- en dijspieren. Je krijg een betere lichaamshouding, sterkere buik-en rugspieren, een verhoogde soepelheid en meer energie.

Open level18u30
Lees meer...

20/08/2019 - Ragga

Marijn Celea

Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

Halfgevorderd / gevorderd19u00
Lees meer...

21/08/2019 - Argentijnse Tango Introductie

Saskia en Steven

Introductieworkshop: maak kennis met de basis van de Argentijnse Tango. 

Deze workshop is bedoeld voor enthousiaste beginners die willen weten wat tango echt is! In enkele uren leer je de basispassen en enkele figuren, zodat je zelf volop kan gaan improviseren en je eigen tango maken. Voorkennis of danservaring is hiervoor niet nodig. Grijp deze kans en smaak het mysterie van de tango.

Beginners19u30
Lees meer...

21/08/2019 - Lindy Hop Introductie

Andrea en Philippe

Een aanrader voor iedereen die kiest voor een vrolijke, energieke partnerdans. De lesgevers leren jou waar het in Lindy Hop echt om gaat en laten je vooral genieten van de dans en de muziek waarna je honger naar meer alleen maar groter zal zijn.  

Beginners19u30
Lees meer...

23/08/2019 - Bollywood - Workshop

Aaricia Ponnet

Bollywooddans is een vloeiende, swingende en energieke dans met een flinke dosis kleuren en vrolijkheid. Deze Indiase filmdans kan je vergelijken met clipdance: het thema van de film bepaalt de stijl van de dans. Zo is de ene dans klassiek geïnspireerd, de andere volks, en vind je invloeden van oriëntaalse dans, hedendaags, tapdans, salsa enzovoort.

In deze workshop leert Aaricia je een Bollywood choreografie aan op hoger niveau

Met basiservaring19u00
Lees meer...

26/08/2019 - Kathak Introductie

Maya Sapera

Kathak is een van de zeven klassieke dansvormen uit Noord-India. Het woord kathak is afgeleid van kathakar, wat verhalenverteller betekent. De kathak dans is ontstaan aan de hoven van de Moghul-vorsten, waar verhalenvertellers met muziek en dans religieuze en mythologische verhalen vertelden. In de 19e eeuw heeft het zich verder ontwikkeld als kunstvorm.

Beginners19u30
Lees meer...

26/08/2019 - Flamenco Introductie

Saïdjah Galo

Tijdens deze workshop kan je eens proeven van de traditionele Flamencodans

Beginners19u00
Lees meer...

26/08/2019 - Flamenco Alegria Choreo

Saïdjah 'La Zambra'

Tijdens deze workshop leert Saïdjah een "Alegria" choreografie aan. De „Alegria“ is de meest bekende zangstijl uit de familie van de Cantiñas. Het karakter van de muziek is erg optimistisch en vrolijk.

Met basiservaring20u30
Lees meer...

26/08/2019 - Hedendaags Ballet

Hiroshi Wakamatsu

De stage is dan ook bedoeld voor mensen met een klassieke basis. De les begint met een op ballet gebaseerde warming up waarna we evolueren naar meer technische hedendaagse dansbewegingen. 

min. 1 jaar ervaring19u30
Lees meer...

26/08/2019 - Dancehall introductie

Abdel Temsamani

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De caribische noot maakt het tot een muzikale, speelse en creatieve (individuele) dansvorm. 

Beginners19u45
Lees meer...

26/08/2019 - Salsaton Introductie

Abdel Temsamani

Salsaton"vs" Reggaeton is een unieke combinatie van twee stijlen. Abdel is de enige in België die ons naar Panama en Puerto Rico brengt met de stijl "ragga-hip-hop (reggaeton)" en dit combineert met de nieuwe trend "Salsaton". De bewegingen hiervan zijn ontstaan uit de Cubaanse salsa en geëvolueerd tot "salsa-ragga". 

Beginners21u00
Lees meer...

26/08/2019 - Reggaeton Introductie

Abdel Temsamani

Reggaeton is een Zuid-Amerikaanse hiphopstijl die wordt gekenmerkt door pompende beats. Het is een stoere, sexy en uptempo dans. Verwacht je aan zwoele bewegingen op de coolste muziek, een flinke workout en heel veel zweten!

Beginners18u30
Lees meer...

27/08/2019 - Salsaton

Abdel Temsamani

Salsaton is een fusiestijl van Cubaanse salsa en Hip hop-groove. Deze workshop is best een uitdaging. Zin in een energieke en eigentijdse dansstijl? Abdel loodst je met veel kennis van zaken en een engelengeduld door de lessen. Verwacht je aan zwoele bewegingen en een flinke workout op de coolste muziek.

Open level20u00
Lees meer...

28/08/2019 - Indische Zigeunerdans (Kalbelia) Introductie

Maya Sapera en Mahabub Khan

Indische zigeunerdans of Kalbelia is een dansstijl van Noord-India, meer bepaald van Rajastan. Men kan het beschrijven als een kruising tussen Indische klassieke dans en Oriëntaalse dans. Subtiele hand -en armbewegingen, snelle draaibewegingen , heupbewegingen en licht ritmisch voetgestamp zijn belangrijke kenmerken van de Kalbelia dans.

De les is een combinatie van dansen op gevoel en het gestructureerd uitgelegd krijgen van de danspassen en structuren

Beginners19u30
Lees meer...

29/08/2019 - Lindy hop: Shim Sham - workshop

Joris Focquaert

Origineel is de Shim Sham een Tap choreografie, maar er bestaan ook andere creaties van de Shim Sham. Frankie Manning staat er voor bekend deze versie over heel de aardbol te laten swingen. Vandaag eindigt er geen enkel Lindy Hop feestje zonder deze gedanst te hebben!

Je kan na het volgen van de eerste workshop van 19u tot 21u ook aansluiten bij de workshop "Shim Sham Variatie steps" van 21u10 tot 22u10. In dit extra uurtje geeft Joris enkele steps mee, klassiekers maar ook eigen gemaakte.



danservaring19u00
Met basiservaring21u10
Lees meer...

30/08/2019 - Yoga Introductie

Maya Sapera en Mahabub Khan

Tijdens deze workshop werken we en ontspannen we op de Indische zang van Mahabub Khan.

Beginners19u30
Lees meer...

31/08/2019 - Oriëntaalse dans Introductie

Serkan

Een inleiding in de wereld van de Oriëntaalse dans. Oriëntaalse dans, ook wel buikdans genoemd, wordt gekenmerkt door sierlijke, vloeiende bewegingen, de kunst van de ‘isolatie” (het afzonderlijk bewegen van de verschillende lichaamsdelen) en krachtige heupbewegingen.  

Beginners13u30
Lees meer...

01/09/2019 - Afrikaanse dans - workshop

Reintje Callebaut

Mis je de opzwepende ritmes en het intensief dansen met live begeleiding? Geen nood, tijdens de zomermaanden kan je je tijdens deze workshop uitleven in een zomerse choreografie.

min. 1 lessenreeks ervaring14u45
Lees meer...

01/09/2019 - Afrikaanse dans Introductie

Reintje Callebaut

Een kennismaking voor pure beginners met deze vrolijke, intensieve dansvorm. Het plezier van het dansen, de sensatie om je lichaam los te laten en over te geven aan de muziek staat centraal!

Beginners13u00
Lees meer...

02/09/2019 - Flamenco - instap Castañuelas

Irene Álvarez

Castagnetten: Wie aan Flamenco denkt, denkt toch ook een beetje aan castagnetten. Deze worden in de hand gehouden en produceren een klikgeluid of een ratelend geluid bij snel opeenvolgende kliks. Zij bieden de ritmische basis voor de dans en worden meestal gespeeld door de dansers en zangers. Met de bewegingen van de handen en het gebruik van castagnetten kunnen de gevoelens van pijn,verdriet of geluk met meer expressie gebracht worden. Op het programma staan gerichte techniek- en ritmische oefeningen. Er wordt gewerkt aan de combinatie van het dansen en het bespelen van de castagnetten.

Beginners20u30
Lees meer...

15/09/2019 - Open Huis Dag - gratis proeflessen!

◆ Wil je leren dansen en eerst een gratis proefles volgen?
◆ Ontdekken welke dansstijl jou het best ligt? 
◆ Kennis maken met onze lesgevers?
◆ Onze ruime studio's ontdekken?

Een ganse namiddag voorzien we gratis proeflessen! Kom met je familie en vrienden langs en maak er een sportieve dag van. Je hoeft niet op voorhand in te schrijven. 

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA VAN DE OPEN HUIS DAG .

Weet je nu al welke dansles je wil? Schrijf je direct in!

Gelieve geen buitenschoenen te dragen.

20/09/2019 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

20/09/2019 - Argentijnse tango: weekend

Saskia en Steven

Gedurende dit weekend bieden we 10u tangoles aan rond verschillende onderwerpen waarin je je tangokennis kan verrijken en verdiepen. 's Avonds na de lessen kan je nog verder oefenen tijdens de practica ...

Op zaterdagmiddag maken we ook wat tijd vrij om te wandelen of de mooie buurt te verkennen.

min. 1 jaar ervaring18u00
Lees meer...

20/09/2019 - Argentijnse tango: techniek

Eva Icikson

Tango technieklessen voor volgers met Eva Icikson

Born in Buenos Aires, Eva Icikson, is considered one of the influential artists among the last generation of tango dancers from Argentina.‬

She has been dancing classical and contemporary dances since the age of 15 and took up on tango at the age of 22, which stays as her primary dance ever since.

As a tango dancer she has been dancing for more than 11 years and continuously evolving as a professional performer and teacher, constantly improving and discovering new aspects of tango.

Eva Icikson found her own unique style and way of dancing, a combination of modern ideas and their individuality along with more traditional aspects of the dance. Since her beginning of her professional career to the present she has been a welcomed guest artist at the most important international tango events and milongas.

 
Open level20u10
Lees meer...

20/09/2019 - Argentijnse salontango met Eva

Eva Icikson

Salontango voor duo's met met Eva Icikson

Born in Buenos Aires, Eva Icikson, is considered one of the influential artists among the last generation of tango dancers from Argentina.‬

She has been dancing classical and contemporary dances since the age of 15 and took up on tango at the age of 22, which stays as her primary dance ever since.

As a tango dancer she has been dancing for more than 11 years and continuously evolving as a professional performer and teacher, constantly improving and discovering new aspects of tango.

Eva Icikson found her own unique style and way of dancing, a combination of modern ideas and their individuality along with more traditional aspects of the dance. Since her beginning of her professional career to the present she has been a welcomed guest artist at the most important international tango events and milongas.

 
Halfgevorderd / gevorderd21u15
Lees meer...

26/09/2019 - Argentijnse Tango: Barrida

Saskia en Steven

In deze minireeks Argtentijnse Tango voor gevorderden verkennen we vanuit verschillende posities de mogelijke barrida’s voor leider en volger. Dit brengt ons ook bij enkele ongewone barrida’s. 

Gevorderd20u00
Lees meer...

26/09/2019 - Argentijnse Tango: Basis, ocho's en variaties

Saskia en Steven

Deze minireeks is een echte ‘start to tango’. In 8 lessen leren we je de absolute basis van de Argentijnse tango. Leiden en volgen, figuren als ocho’s, caminatas, achtergrond geschiedenis over de dans en de muziek komen aan bod. Stap voor stap wordt je ingewijd in de wereld van de Argentijnse tango. Op het einde van de reeks volgt een oefenavond. Let op: want eens ‘besmet met het tangovirus kan het zijn dat je het vervolg van deze reeks ook zal willen volgen…

Beginners21u15
Lees meer...

29/09/2019 - Argentijnse Tango: Basis, ocho's en variaties

Saskia en Steven

Deze minireeks is een echte ‘start to tango’. In 8 lessen leren we je de absolute basis van de Argentijnse tango. Leiden en volgen, figuren als ocho’s, caminatas, achtergrond geschiedenis over de dans en de muziek komen aan bod. Stap voor stap wordt je ingewijd in de wereld van de Argentijnse tango. Op het einde van de reeks volgt een oefenavond. Let op: want eens ‘besmet met het tangovirus kan het zijn dat je het vervolg van deze reeks ook zal willen volgen…

Beginners21u15
Lees meer...

03/10/2019 - Disco Swing

Saskia & Heiko

Leer op een leuke en ontspannen manier disco swingen op oude en nieuwe populaire dansmuziekjes. Na deze minireeks dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen.

Beginners19u00
Lees meer...

04/10/2019 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

05/10/2019 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

06/10/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

12/10/2019 - Gewoon Koppeldansen: Swingin' and Fast

Shana en Brieuc

Swingin’ and Fast? Denk aan rock ’n roll, ‘swingen’ op trouwfeesten, discoswing… Ofte koppeldansen met verschillende draaien, figuren en variaties op iets snellere muziek. En wie weet ook een sprong?! 


Beginners14u00
Lees meer...

13/10/2019 - Hedendaagse dans - Flying Low

Narendra Patil

Narendra Patil is te gast uit India. In deze workshop rond de 'de flying low techniek' focust hij op de relatie van de danser met de vloer. Narendra gebruikt simpele bewegingspatronen die de relatie tussen het centrum van het lichaam en de gewrichten activeren. 

Deze workshop is een buitenkans om de prachtige danstaal van deze bijzondere danser te leren kennen.

Halfgevorderd / gevorderd14u00
Lees meer...

13/10/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

18/10/2019 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

20/10/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

26/10/2019 - Swing doorheen de tijd

Nele en Jan

We maken een reis door de tijd en laten je kennismaken met swingdans doorheen de jaren. Je ontdekt hoe en wanneer swing geëvolueerd is proeft ook al dansend van deze dansvormen. Smeer dus je benen in om te shaken van de jaren ’20 tot vandaag, van de Lindy Hop tot de hedendaagse swing.

Open level15u00
Lees meer...

28/10/2019 - Groovy Dance Mix Danskamp

An Collet (geboortejaren 2010-2012)

We gooien wat hip hop, funky jazz, modern, latin- en new style in een pot en roeren ons zot. Gooien we daarbij nog wat 'stoere kicks', dan krijgen we de "Groovy Dance Mix". Op een speelse manier leren we stap voor stap een choreo aan op een cool hitje en we laten ons lekker gaan. Schrijf je in en beleef een dolle tweedaagse. Tussen het dansen door wordt ook geknutseld en gespeeld.

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

28/10/2019 - Jamaicaanse dans

Claudia Patricia Oliveira de Sousa

Sexy, cool en hip. Zo kan je in het kort de Jamaicaanse dans omschrijven, ook bekend als reggae- of raggadans. Bereid je voor op een complete "body work out" met veel energiegebruik en ook heel wat zweten.

Open level20u00
Lees meer...

28/10/2019 - Electro Swing

Shana Van Cauwenberghe

De jaren twintig en dertig waren roerige tijden, waarin de swingrage opbloeide. Men danste op uptempo jazzmuziek en de danssoorten lindyhop, de charleston, de cakewalk en de jitterbug werden enorm populair. Dergelijke dansstijlen waren echter voor die tijd opvallend wild, wat in het begin voor controverse zorgde.

Open level19u30
Lees meer...

28/10/2019 - Dansexpressie en Yoga Danskamp

Shana Van Cauwenberghe

Hipsala hop,

In het oerwoud loopt de olifant voorop

De slang sluipt mee

En de beer danst met de aapjes hand in hand

Ga je mee op ontdekkingstocht

door het Grote Jungle land!

Dit kampje gaan we op avontuur. Waarheen, dat weten we nog niet… misschien wel naar de jungle, of naar het circus…Leuk wordt het sowieso, en dansend en bewegend zeker!

2de-3de kleuterklas09u00
Lees meer...

01/11/2019 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

02/11/2019 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

02/11/2019 - Argentijnse Tango: Exploring Spaces

Saskia en Steven
Basiskennis Tango20u00
Lees meer...

03/11/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

10/11/2019 - Hedendaagse dans - Flying Low

Narendra Patil

Narendra Patil is te gast uit India. In deze workshop rond de 'de flying low techniek' focust hij op de relatie van de danser met de vloer. Narendra gebruikt simpele bewegingspatronen die de relatie tussen het centrum van het lichaam en de gewrichten activeren. 

Deze workshop is een buitenkans om de prachtige danstaal van deze bijzondere danser te leren kennen.

Halfgevorderd / gevorderd14u00
Lees meer...

10/11/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

15/11/2019 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

16/11/2019 - Gewoon koppeldansen: Bluesin' and Slow

Shana en Brieuc

In deze korte lessenreeks leer je ‘de Slow’ kennen als een dans waar je ver buiten de lijntjes van het gekende 'waggelen' kan kleuren. Dit zowel op oude bluesmuziek als op het hedendaagse ‘slow’repertoire, en van wat sneller tot héél traag.

Beginners14u00
Lees meer...

17/11/2019 - Argentijnse Tango: Milonga

Saskia en Steven

Op een tangosalon worden naast tango's en tangowalsen ook milonga's gedraaid. Deze vrolijke milonga's nodigen uit tot speelsheid... In deze workshop leren we het typische milongaritme en dit toe te passen in enkele bewegingen. 

Basiskennis Tango20u00
Lees meer...

17/11/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

17/11/2019 - Koppeldansen: Bachata Fusion

Patrick Vanraes

Bachata is een Latijns-Amerikaanse koppeldans die afkomstig is van de Dominicaanse Republiek. Het wordt gedanst op de gelijknamige muziekstijl, die ook vaak aan bod komt op salsafeesten. Het basisritme is echter eenvoudiger en trager dan in salsa, waardoor het een ideale dans is om je eerste passen in de salsa wereld te zetten. 

Beginners20u45
Lees meer...

01/12/2019 - Hedendaagse dans - Flying Low

Narendra Patil

Narendra Patil is te gast uit India. In deze workshop rond de 'de flying low techniek' focust hij op de relatie van de danser met de vloer. Narendra gebruikt simpele bewegingspatronen die de relatie tussen het centrum van het lichaam en de gewrichten activeren. 

Deze workshop is een buitenkans om de prachtige danstaal van deze bijzondere danser te leren kennen.

Halfgevorderd / gevorderd14u00
Lees meer...

01/12/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

05/12/2019 - Burlesque

Ding Dong Dolores

Burlesque is artistieke striptease. Retro-entertainment overgoten met laagjes glitter, veren en humor. De lessenreeks 'Showgirl Strip' is een reeks van 8 lessen en deze stoomt je helemaal klaar voor jouw eigen burlesque act. Je hebt geen voorkennis nodig.
Tijdens de lessen loodsen we je door de basics van het showgirl strippen. Je leert je innerlijke diva naar boven halen en hoe je op podium kan bewegen met elegantie en uitstraling. Gaandeweg ontwikkelen we je jouw personage, vervolledig je het kostuum, en bepalen we je muziek en act. Aan het einde heb je een volledig eigen performance in elkaar gestoken. De laatste les organiseren we samen een mini-show voor enkele van ieders vriend(inn)en. Be sassy, be sexy: yes, you can be a showgirl!

Open level18u15
Lees meer...

06/12/2019 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

07/12/2019 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

08/12/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

15/12/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

15/12/2019 - Argentijnse Tango: Ocho Cortado

Saskia en Steven

De ocho cortado is een absolute ‘must know’ figuur in de Argentijnse tango. In deze reeks leer je ze niet alleen technisch correct uit te voeren maar ook hoe je er kan mee spelen en ze kan toepassen binnen je reeds gekende tangorepertoire.

Basiskennis Tango20u00
Lees meer...

21/12/2019 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

04/01/2020 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

06/01/2020 - Gentle Body Work & Stretching

Nicole Kohler

In deze Body Work Out krijg je een mix van yoga-houdingen, pilates oefeningen en stretching.
Dit wordt een toegankelijke les. Iedereen kan op zijn eigen niveau en naar eigen vermogen werken aan zijn kracht, lenigheid en uithouding. onder deskundige begeleiding van de ervaren Nicole.

Open level11u00
Lees meer...

09/01/2020 - Argentijnse Tango: Milonga

Saskia en Steven

Op een tangosalon worden naast tango's en tangowalsen ook milonga's gedraaid. Deze vrolijke milonga's nodigen uit tot speelsheid... In deze workshop leren we het typische milongaritme en dit toe te passen in enkele bewegingen. 

Gevorderd20u00
Lees meer...

17/01/2020 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

18/01/2020 - Rock 'n Roll

Nele en Jan

Rock ’n roll is een muziek- en dansstijl die in de jaren ’50-’60 opkwam in Amerika en verwant is aan onder andere de Boogie Boogie en de Lindy Hop. Typisch voor de Rock ’n Roll is het kicken met de benen op energieke muziek uit de jaren ’50 en ’60. Geen acrobatie, wel veel dynamiek en pit! We gaan back to the fifties en leren rocken als in de tijd van Elvis.

Open level16u00
Lees meer...

01/02/2020 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

07/02/2020 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

21/02/2020 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

06/03/2020 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

07/03/2020 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

20/03/2020 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

03/04/2020 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

04/04/2020 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

17/04/2020 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

01/05/2020 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

02/05/2020 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

22/05/2020 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

05/06/2020 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

06/06/2020 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

19/06/2020 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

Lees meer...