De Ingang - Agenda

KALENDER

06/07/2021 - Ballet Danstraining

Hiroshi Wakamatsu

Bij de danstraining draait het om het onderhouden van onze dansstijl, houding, kracht, souplesse, coördinatie en conditie die we daarvoor nodig hebben. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier!

Basiservaring en halfgevorderd19u30
Lees meer...

13/07/2021 - Afrikaanse danstraining

Reintje Callebaut

Mis je de opzwepende ritmes en je intensieve danslessen? Geen nood, tijdens de zomermaanden werken we aan onze conditie, verfijnen we onze techniek en leven we ons uit in nieuwe zomerse choreografieën.

 

Open level19u30
Lees meer...

16/08/2021 - Ballet stage

Nicole Kohler (geboortejaar 2005-2011)

Tijdens deze intensieve stage Ballet werken we dagelijks aan techniek, stretching, sprongen, choreo en pointes.

Niveau: min 2 jaar ervaring Ballet.

geboortejaar 2005-201113u00
Lees meer...

16/08/2021 - Pilates

Pierre Taboureau

Pilates is een reeks van oefeningen gericht op het ontwikkelen van spierkracht, stabiliteit en flexibiliteit in het lichaam. Via doordachte oefeningen train je je power-house: buik-, rug-, bil- en dijspieren. Je krijg een betere lichaamshouding, sterkere buik-en rugspieren, een verhoogde soepelheid en meer energie.

Open level18u30
Lees meer...

16/08/2021 - Yoga

Pierre Taboureau

Een goed onderhoud van je rug en ledematen zijn een basis voor een gezonde houding, wie wil dit niet?

De Atlasyoga streeft naar een ontwikkelingsproces in het bewegen waar kracht en ontspanning in balans worden gebracht. Het leren stapelen van je rug (wervelkolom) is een belangrijk uitgangspunt om een goede, ontspannen houding te kunnen aannemen.

Open level19u45
Lees meer...

16/08/2021 - Kleuterdansexpressie en Yoga Danskamp

Shana Van Cauwenberghe (geboortejaren 2015-2016)

Aan de hand van verhalen gaat Shana samen met de kleuters spelenderwijs, bewegend, op pad. Verschillende muziek- en bewegingsstijlen komen aan bod, alsook heel wat leuke yoga-oefeningen om de bewegingskriebel bij de kleuter te prikkelen. Een boeiende ontdekkingstocht voor elk kind!

geboortejaar 2015-201609u00
Lees meer...

17/08/2021 - Salsa Introductie

Lisette Herrera Chez

Salsa is één van de meest opzwepende en feestelijke dansen. De dans is afkomstig uit Cuba. Het woord Salsa is het Spaans voor saus waarbij Salsa vooral verwijst naar de mix van vroegere muziekstijlen als son, rumba, mambo en cha-cha-cha met Amerikaanse en Latin Jazz.

Beginners19u30
Lees meer...

19/08/2021 - Chachacha

Lisette Herrera Ches

De Cha cha cha is een Cubaanse  koppeldans, ontstaan op het eind van de jaren 40. Deze dans heeft een dwingend en zeer herkenbaar ritme dat makkelijk is mee te tellen : cha cha cha 1- 2 cha cha cha. Het geluid van de "guayo" (percussieinstrument) samen met het in kadans verplaatsen van de voeten, heeft geleid naar de originele naam (cha-cha-cha) van het ritme.

Open level19u30
Lees meer...

20/08/2021 - Dansen in 't park

 ‘Dansen in ‘t park’ brengt dans 3 dagen lang dicht op de huid van jong en oud. Naast dansinitiaties biedt het festival verrassend werk van piepjong en meer ervaren danstalent.

’s Avonds verandert de centrale vloer in een explosief dansfeest!

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA.

Voor meer info check de website Dansen in 't Park.

23/08/2021 - Flamenco: Bata de Cola

Saïdjah 'La Zambra'

Met een Bata de Cola dansen is het summum van vrouwelijkheid en sensualiteit... maar je kan er ook krachtig en heel ritmisch mee dansen. Het biedt vele opties. Ideaal om een Alegrias te dansen of voor een Solea een extra majestueus effect te geven.

Halfgevorderd +20u40
Lees meer...

23/08/2021 - Ballet Introductie

Hiroshi Wakamatsu

Driedaagse introductieworkshop: maak kennis met de basistechnieken van Ballet, zoals de basisposities, houding van de schouders, stand van de voeten...

Beginners19u30
Lees meer...

23/08/2021 - Flamenco techniek

Saïdjah Galo

De focus in deze Flamenco workshop ligt op techniek: de coördinatie van armen- en voetenwerk, maar ook een zoeken naar degelijkheid, soniquete en snelheid in de passen – samen met een mooie, ontspannen houding.

Met basiservaring19u00
Lees meer...

24/08/2021 - Ragga

Marijn Celea

Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

Halfgevorderd / gevorderd19u35
Lees meer...

24/08/2021 - Ragga Twerkout

Marijn Celea

In this workshop Marijn will help you to bring out your inner Booty Shaker by fusing different dance styles: Old School Dancehall, Ragga, Afro and Twerk.

"Wiggle, Work, Slay, Twerk, Groove, Pose, Shake and add some drama to it! No need to be the best dancer, just come and have fun."

Open level18u00
Lees meer...

24/08/2021 - Gypsy Bollywood

Aaricia en Lies

Gypsy Bollywood brengt de vrolijke energie van de Indiase dansfilms en de elegantie, het ritme en de kleur van de Indiase zigeunerdans samen. De liedjes waarop we dansen vertellen tijdloze verhalen over de liefde en het leven. Zo zijn zowel de Bollywood films als de Indiase folkmuziek ook bij ons erg populair!

Open level19u30
Lees meer...

26/08/2021 - Coaching via Dans: workshops in groep

Reintje Callebaut

Tijdens een sessie “Coaching via dans en beweging” of “danscoaching” kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. De taal van je lichaam is het middel om tot een bewustwording te komen die leidt tot een ontwikkeling en verandering, om te groeien tot een meer evenwichtig persoon.

Open level19u30
Lees meer...

29/08/2021 - Popping and Locking

Saho

Een workshop vol bruikbare technieken voor elke hip hop stijl: er wordt gewerkt oa rond isolaties, spiercontracties, verplaatsingen, muzikaliteit ...
De Popping-techniek is makkelijk herkenbaar door zijn visuele gelijkenissen met een robot en veel glijdende, golvende arm- en lichaamsbewegingen. 

Met basiservaring15u45
Lees meer...

29/08/2021 - House Dance Introductie

Saho

Deze dansstijl combineert complex voetenwerk met op de grond uitgevoerde moves. De dans is populair in discotheken en nachtclubs maar wordt tot op heden weinig gegeven in de dansscholen.
De basics werden in het begin van de jaren 80 populair bij de Hip Hoppers, ondertussen wordt de House dance wereldwijd gedanst.

Beginners14u00
Lees meer...

30/08/2021 - Kathak Introductie: Hands in Motion

Maya Sapera

Kathak is een van de zeven klassieke dansvormen uit Noord-India. Het woord kathak is afgeleid van kathakar, wat verhalenverteller betekent. De kathak dans is ontstaan aan de hoven van de Moghul-vorsten, waar verhalenvertellers met muziek en dans religieuze en mythologische verhalen vertelden. In de 19e eeuw heeft het zich verder ontwikkeld als kunstvorm.

12+ 19u00
Lees meer...

30/08/2021 - Dancehall

Abdel Temsamani

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De caribische noot maakt het tot een muzikale, speelse en creatieve (individuele) dansvorm. 

Open level20u15
Lees meer...

30/08/2021 - Dancehall introductie

Abdel Temsamani

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De caribische noot maakt het tot een muzikale, speelse en creatieve (individuele) dansvorm. 

Beginners19u00
Lees meer...

30/08/2021 - Modern Jazz Introductie

Kelly

In Modern Jazz worden de bewegingen uit het klassiek en modern ballet moderner geïnterpreteerd. Het is daardoor een vrijere vorm van dansen en een combinatie van uiteenlopende dansstijlen. Jazzdance zie je vaak in musicals, revues, tv shows en videoclips.

Beginners20u00
Lees meer...

31/08/2021 - Argentijnse Tango introductie

Saskia en Steven

Deze workshop is bedoeld voor enthousiaste beginners die willen weten wat tango echt is! In deze workshop kan je kennismaken met  de basis en enkele figuren van deze wondermooie partnerdans. Voorkennis of danservaring is hiervoor niet nodig. Grijp deze kans en smaak het mysterie van de tango.

En uiteraard ... omdat het Valentijn is zal de muziek in dat thema zijn.

Na deze tango-introductie zal je slow nooit meer gewoon over en weer wiegen zijn;).

Beginners19u30
Lees meer...

03/09/2021 - Disco Swing Introductie

Saskia & Heiko

Leer op een leuke en ontspannen manier disco swingen op oude en nieuwe populaire dansmuziekjes. Na deze minireeks dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen.

Beginners20u00
Lees meer...

10/09/2021 - Coaching via Dans en Beweging: minireeks

Reintje Callebaut

Tijdens de minireeks “Coaching via dans en beweging” of “danscoaching” kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. De taal van je lichaam is het middel om tot een bewustwording te komen die leidt tot ontwikkeling en verandering, om te groeien tot een meer evenwichtig persoon.

Open level19u00
Lees meer...

11/09/2021 - Weense wals Introductie

Nele en Jan

In de Weense wals of snelle wals wordt in maat van drie de vloer rond gedanst. We leren je te draaien zonder te tollen in deze vrolijke en zwevende salondans. We gaan rechtsom en linksom en leren je te wisselen tussen beide. 

Beginners20u00
Lees meer...

11/09/2021 - Koppeldans/Ballroom Introductie

Nele en Jan

De Quickstep is samen met de ChaChaCha veruit de meest gedanste dans in de ballroomdansen.
Deze salondansen zijn perfect als introductie tot de ballroomdansen: je kan met een eenvoudige basispas onmiddellijk samen rond de vloer dansen op een speels ritme.

Beginners16u00
Lees meer...

12/09/2021 - Open Huis - JONGEREN EN VOLWASSENEN > gratis proeflessen!

◆ Wil je leren dansen en eerst een gratis proefles volgen?
◆ Ontdekken welke dansstijl jou het best ligt? 
◆ Kennis maken met onze lesgevers?
◆ Onze ruime studio's ontdekken?

Bekijk ons aanbod van proeflessen in het ➡️ open huis schema

* het kantoor (boven de bar) is open, je kan ter plaatste inschrijven voor de wekelijkse lessen maar ook via de website 

19/09/2021 - Rock 'n Roll Introductie

Nele en Jan

Rock ’n roll is een muziek- en dansstijl die in de jaren ’50-’60 opkwam in Amerika en verwant is aan onder andere de Boogie Boogie en de Lindy Hop. Typisch voor de Rock ’n Roll is het kicken met de benen op energieke muziek uit de jaren ’50 en ’60. Geen acrobatie, wel veel dynamiek en pit! We gaan back to the fifties en leren rocken als in de tijd van Elvis.

Beginners17u00
Lees meer...

24/09/2021 - Argentijnse tango: weekend

Saskia en Steven

We brengen het weekend al Tango dansend door in een prachtige vierkantshoeve. Gedurende de 10 lesuren wordt er rond verschillende onderwerpen gewerkt waarin je je tangokennis kan verrijken en verdiepen. 's Avonds na de lessen kan je nog verder oefenen tijdens de practica.  Op zaterdagmiddag maken we ook wat tijd vrij om te wandelen of de mooie omgeving van het Hageland te verkennen. (Voor tangodansers met 1,5-4 jaar danservaring).

Halfgevorderd09u00
Lees meer...

12/11/2021 - Coaching via Dans en Beweging: minireeks

Reintje Callebaut

Tijdens de minireeks “Coaching via dans en beweging” of “danscoaching” kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. De taal van je lichaam is het middel om tot een bewustwording te komen die leidt tot ontwikkeling en verandering, om te groeien tot een meer evenwichtig persoon.

Lees meer...