De Ingang - Kalender

KALENDER

05/06/2020 - Practice Your Moves

⚠️ Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus zijn de oefenavonden tijdelijk geannuleerd. Voor actuele informatie rond het coronavirus verwijzen we je door naar https://www.info-coronavirus.be ⚠️
 

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

06/06/2020 - Tangosalon

⚠️ Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus zijn de oefenavonden tijdelijk geannuleerd. Voor actuele informatie rond het coronavirus verwijzen we je door naar https://www.info-coronavirus.be ⚠️

 

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

19/06/2020 - Salsa oefenavond

⚠️ Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus zijn de oefenavonden tijdelijk geannuleerd. Voor actuele informatie rond het coronavirus verwijzen we je door naar https://www.info-coronavirus.be ⚠️

 

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

06/07/2020 - Lekker in je Lijf Danskamp

Laura Zuallaert (geboortejaar 2011-2013)

Een danskamp waarbij gefocust wordt op de gewaarwordingen in het lichaam, waardoor je lekker in je lijf komt zitten! Een rijke ervaring voor kinderen van 1ste tot 3de leerjaar.

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

06/07/2020 - Modern Jazz Danskamp

Bieke De Vuyst (geboortejaar 2007-2010)

We putten in dit danskamp uit 2 stijlen: Modern en Jazz. Twee stijlen die een goede basis voor elke danser(es) vormen. De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst en de muziek is moderner.

4de leerjaar-13 jaar09u00
Lees meer...

06/07/2020 - Kleuterdanskamp

Anneleen De Steur (geboortejaar 2014-2015)

Kleuters dansen en bewegen graag. Zet de muziek aan en bijna iedere kleuter begint onmiddellijk te dansen en te bewegen, elk op zijn eigen expressieve manier. Het is direct feest voor de kleuter. 

2de-3de kleuterklas09u00
Lees meer...

13/07/2020 - Breakdance danskamp

Yolan Bal (geboortejaar 2011-2013)

-leer vette moves op een veilige manier met een echte kenner, een "pro" van b-boying
-leer hoe je coole choreografieën in elkaar steekt
-leer hoe je een streetshow maakt om het publiek te imponeren
-leer hoe je groet op z'n b-boys, welke attitude de juiste is

Beginners of met basiservaring09u00
Lees meer...

13/07/2020 - Kleuterdanskamp

Husniye (geboortejaar 2014-2015)

In dit danskamp combineert Hüsniye de creativiteit en het speelse van dans voor kleuters. 
Naast de ontwikkeling van de eigen creativiteit, expressie en bewegingsvocabulaire maken de kinderen kennis met verschillende dansstijlen. Ze oefenen verschillende basispassen en letten daarbij goed op een correcte lichaamshouding, souplesse en uithoudingsvermogen.

2de-3de kleuterklas09u00
Lees meer...

13/07/2020 - Dance Mix danskamp

Aline Persyn (geboortejaar 2011-2013)

In het Dance Mix danskamp maken de kinderen kennis met een aantal danstechnieken. Verder gaan we aan de slag met dansexpressie en verkennen we hoe je het lichaam kan bewegen op allerlei soorten muziek. Uiteraard leren we ook een dansje dat op het einde van de week getoond wordt in een optreden voor vrienden en familie. Je kan een week vol dansplezier verwachten waarin de danslessen worden afgewisseld met leuke ontspanningsmomenten. 

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

17/08/2020 - Musical stage

Emily en Jan (geboortejaar 2011-2013)

Tijdens deze musicalweek wordt je ondergedompeld in de musicalwereld. In een superenergieke sfeer gaan we samen zingen, dansen en acteren. De lessen worden gegeven door Emily en Jan die de groepen verdelen zodat iedereen op zijn niveau begeleid wordt. We gaan aan de slag met het maken van decor en kleding. 

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

17/08/2020 - Musical stage

Emily en Jan (geboortejaar 2008-2010)

Tijdens deze musicalweek wordt je ondergedompeld in de musicalwereld. In een superenergieke sfeer gaan we samen zingen, dansen en acteren.  We gaan aan de slag met het maken van decor en kleding. 

4de-6de leerjaar09u00
Lees meer...

24/08/2020 - Ballet en Hedendaags danskamp

Nicole Kohler (geboortejaar 2007-2010)

Hoe brengen we ons eigen verhaal met de danstaal waar jij over beschikt? Samen gaan we op zoek naar jouw expressiemogelijkheden en hoe gebruiken we die om tot een choreografie te komen? Je zal het snel merken: er zit meer in je dan je dacht :).

Met basiservaring09u00
Lees meer...

24/08/2020 - Kleuter dansexpressie en Yoga Danskamp

Shana Van Cauwenberghe (geboortejaren 2014-2015)

Hipsala hop,

In het oerwoud loopt de olifant voorop

De slang sluipt mee

En de beer danst met de aapjes hand in hand

Ga je mee op ontdekkingstocht

door het Grote Jungle land!

Dit kampje gaan we op avontuur. Waarheen, dat weten we nog niet… misschien wel naar de jungle, of naar het circus…Leuk wordt het sowieso, en dansend en bewegend zeker!

2de-3de kleuterklas09u00
Lees meer...

18/09/2020 - Argentijnse tango: weekend

Saskia en Steven

We brengen het weekend al Tango dansend door in een prachtige vierkantshoeve. Gedurende de 10 lesuren wordt er rond verschillende onderwerpen gewerkt waarin je je tangokennis kan verrijken en verdiepen. 's Avonds na de lessen kan je nog verder oefenen tijdens de practica.  Op zaterdagmiddag maken we ook wat tijd vrij om te wandelen of de mooie omgeving van het Hageland te verkennen. (Voor tangodansers met 1,5-4 jaar danservaring).

Lees meer...