De Ingang - Kalender

KALENDER

23/04/2019 - Afro Workout

Frank Van Neerboom

Een afro-work out is op de eerste plaats "un bon moment".
Met Frank zijn enthousiasme kan dit ook niet anders. Hij bruist van de energie, vooral als de Congolese Rumba op ligt. Je kan er niet stil blijven op staan en je wordt er instant gelukkig van. Fit en gezond blijven kan je het best met een glimlach op je gezicht! Tijdens de les mag je muziek verwachten van o.a. Fally IPupa, Koffi Olomidé, Werason en nog vele anderen Congolese muziekanten.

Open level20u15
Lees meer...

25/04/2019 - Disco Swing

Saskia & Heiko

Leer op een leuke en ontspannen manier disco swingen op oude en nieuwe populaire dansmuziekjes. Na deze workshop dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen.

Beginners19u10
Lees meer...

28/04/2019 - Koppeldansen: Bachata Fusion

Patrick Vanraes

Bachata is een Latijns-Amerikaanse koppeldans die afkomstig is van de Dominicaanse Republiek. Het wordt gedanst op de gelijknamige muziekstijl, die ook vaak aan bod komt op salsafeesten. Het basisritme is echter eenvoudiger en trager dan in salsa, waardoor het een ideale dans is om je eerste passen in de salsa wereld te zetten. 

Open level20u45
Lees meer...

28/04/2019 - Salsa - Cubaanse Salsa

Jürgen Bral

In algemene zin is Salsa de naam waarmee men Latijns-Amerikaanse ritmes zoals Son, Merengue, Cumbia, Bachata, Chachachá… benoemt. Meer specifiek verwijst salsa naar een geheel van dansbewegingen die in Miami en New York werden ontworpen. De dans is van Cubaanse oorsprong en heeft daar een zeer volks karakter. 

Beginners18u30
Lees meer...

29/04/2019 - Gentle Body Work & Stretching

Nicole Kohler

In deze Body Work Out krijg je een mix van yoga-houdingen, pilates oefeningen en stretching.
Dit wordt een toegankelijke les. Iedereen kan op zijn eigen niveau en naar eigen vermogen werken aan zijn kracht, lenigheid en uithouding. onder deskundige begeleiding van de ervaren Nicole.

Open level11u00
Lees meer...

12/05/2019 - Argentijnse Tango: Milonga

Saskia en Steven

Op een tangosalon worden naast tango's en tangowalsen ook milonga's gedraaid. Deze vrolijke milonga's nodigen uit tot speelsheid... In deze workshop leren we het typische milongaritme en dit toe te passen in enkele bewegingen. 

basiskennis milonga18u45
Basiskennis Tango21u15
Lees meer...

24/05/2019 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

26/05/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

01/06/2019 - Tangosalon

Maandelijks elke 1ste zaterdag van de maand. DJ Johan draait klassieke en neo-tango.

Minstens één van onze tango leerkrachten is telkens aanwezig. Zit je in de knoop met een figuur of heb je een andere tango vraag. Stel ze aan Saskia of Steven! 

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

01/06/2019 - Disco Swing introductie

Saskia & Heiko

Leer op een leuke en ontspannen manier disco swingen op oude en nieuwe populaire dansmuziekjes. Na deze workshop dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen.

Beginners14u30
Lees meer...

02/06/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar danservaring21u00
Lees meer...

05/06/2019 - Practice Your Moves

De Gentse Hoppers nemen elke maand één avond ons danshuis over. Iedereen is welkom om zijn Lindy Hop moves te oefenen en te delen!

21u-01u, gratis, niet reserveren.

14/06/2019 - Women Speak: Inspired by Mahasati

- Deze voorstelling werd getipt door Alain Platel! -

'Women Speak' is opgebouwd rond emoties, kleur en vrouwelijke kracht. Shila Mehta en Maya Sapera gaan op zoek naar universeel herkenbare elementen in de klassieke Indische dansstijl Kathak om deze te combineren tot een universeel moedig verhaal waar iedereen inspiratie uit kan putten. Ze vertrekken daarbij van de Indische dansproductie ‘Mahasati’.

14 juni: 20u (CC Stroming, Evergem) - Première
15 juni: 20u (Bozar, Brussel)

Voor meer info check het Facebook event!

16/06/2019 - Open Huis voor kinderen

Onze OPEN HUIS DAG voor kinderen!
>>>>Gratis en zonder reserveren.<<<<<<
Alle kinderen mogen komen proeven van al onze kinderdansen.

Breng zeker je vrienden mee!

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA VAN DE OPEN HUIS DAG

16/06/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar danservaring21u00
Lees meer...

21/06/2019 - Salsa oefenavond

Salsa oefenavond waarop iedereen welkom is. Ook Lisette en Jurgen, onze leraren Cubaanse Salsa, zullen er zijn om met je te dansen of om je Cubaans vocabularium op te frissen.

Nodig je vrienden uit voor dit Facebook event.

23/06/2019 - Flamenco - Clase Abierta

Irene Alvarez

Deze klas is bedoeld voor mensen die graag deskundige feedback krijgen of willen gecoacht worden als ze zelf een Flamencostukje gemaakt hebben/ aan het maken zijn of vragen hebben over een specifieke flamencotechniek. 

min. 1 jaar ervaring21u00
Lees meer...

01/07/2019 - Dancehall introductie

Abdel Temsamani

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De caribische noot maakt het tot een muzikale, speelse en creatieve (individuele) dansvorm. 

Beginners19u45
Lees meer...

01/07/2019 - Salsaton Introductie

Abdel Temsamani

Salsaton"vs" Reggaeton is een unieke combinatie van twee stijlen. Abdel is de enige in België die ons naar Panama en Puerto Rico brengt met de stijl "ragga-hip-hop (reggaeton)" en dit combineert met de nieuwe trend "Salsaton". De bewegingen hiervan zijn ontstaan uit de Cubaanse salsa en geëvolueerd tot "salsa-ragga". 

Beginners21u00
Lees meer...

01/07/2019 - Afro-Braziliaanse dans - Workshop

Aline Valentim

Aline geeft een tweedaagse dansstage rond een dans die zich kenmerkt door grote, aardse, intensieve en opzwepende bewegingen!




Open level19u30
Lees meer...

01/07/2019 - Ballet en Hedendaags danskamp

Nicole Kohler (geboortejaar 2005-2009)

Hoe brengen we ons eigen verhaal met de danstaal waar jij over beschikt? Samen gaan we op zoek naar jouw expressiemogelijkheden en hoe gebruiken we die om tot een choreografie te komen? Je zal het snel merken: er zit meer in je dan je dacht :).

4de lj-14j, half gev09u00
Lees meer...

01/07/2019 - Reggaeton Introductie

Abdel Temsamani

Reggaeton is een Zuid-Amerikaanse hiphopstijl die wordt gekenmerkt door pompende beats. Het is een stoere, sexy en uptempo dans. Verwacht je aan zwoele bewegingen op de coolste muziek, een flinke workout en heel veel zweten!

Beginners18u30
Lees meer...

01/07/2019 - Disco Swing

Nele en Jan

Disco Swing is de makkelijkste swingvorm en de meest bruikbare op feestjes en in discotheken, zowel op muziek uit de gouden discojaren als op muziek van de huidige top 50.

Open level20u15
Lees meer...

01/07/2019 - Hip Hop Danskamp

Aisa Burgwal (geboortejaar 2006-2009)

Tijdens deze week worden kinderen ondergedompeld in de geschiedenis van de old school hiphop. Elk kind heeft een bepaald idee van wat hiphop inhoudt, bijvoorbeeld door de vele dansprogramma’s op de televisie. Maar waar ligt zijn oorsprong? We gaan terug naar het begin, naar de opkomst van de welbekende East Side & West Side.

4de leerjaar-13 jaar09u00
Lees meer...

01/07/2019 - Breakdance danskamp

Yolan Bal (geboortejaar 2010-2012)

-leer vette moves op een veilige manier met een echte kenner, een "pro" van b-boying
-leer hoe je coole choreografieën in elkaar steekt
-leer hoe je een streetshow maakt om het publiek te imponeren
-leer hoe je groet op z'n b-boys, welke attitude de juiste is

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

02/07/2019 - Dancehall

Abdel Temsamani

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De caribische noot maakt het tot een muzikale, speelse en creatieve (individuele) dansvorm. 

Open level20u00
Lees meer...

02/07/2019 - Weense wals Introductie

Nele en Jan

In de Weense wals of snelle wals wordt in maat van drie de vloer rond gedanst. We leren je te draaien zonder te tollen in deze vrolijke en zwevende salondans. We gaan rechtsom en linksom en leren je te wisselen tussen beide. 

Beginners19u00
Lees meer...

03/07/2019 - Coupé Décalé Danstraining

Jipé

Coupé Decalé is een muziek- en dansgenre dat ontstaan is in Ivoorkust. De dans is sensueel en energiek. Coupé Decalé is vergelijkbaar met de al langer bestaande soukous, maar heeft een sneller ritme, meer bas en percussie en wordt in tegenstelling tot de soukous meestal in het Frans gezongen.

min. 1 jaar danservaring20u00
Lees meer...

03/07/2019 - Ragga Introductie

Marijn Celea

Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

Beginners19u00
Lees meer...

03/07/2019 - Kleuterdanskamp

Anneleen De Steur (geboortejaar 2013-2014)

Kleuters dansen en bewegen graag. Zet de muziek aan en bijna iedere kleuter begint onmiddellijk te dansen en te bewegen, elk op zijn eigen expressieve manier. Het is direct feest voor de kleuter. 

2de-3de kleuterklas09u00
Lees meer...

04/07/2019 - Salsa Introductie

Jurgen Bral

Deze Latijnse partnerdans is pittige en zuiders. Salsa is één van de meest opzwepende en feestelijke dansen. De dans is afkomstig uit Cuba. Het woord Salsa is het Spaans voor saus waarbij Salsa vooral verwijst naar de mix van vroegere muziekstijlen als son, rumba, mambo en cha-cha-cha met Amerikaanse en Latin Jazz.

Beginners20u00
Lees meer...

04/07/2019 - Jazzdance Danstraining

Jonas Veeckman

Bij Jonas staat de algemene danstechniek centraal en die wordt aangeleerd tijdens de opwarming aan de vaste Barre. Daarna worden de technieken toegepast in danscombinaties en verplaatsingen doorheen de studio. Tenslotte wordt er geëindigd met een choreografie op hedendaagse muziek.

min. 1 lessenreeks ervaring18u30
Halfgevorderd / gevorderd20u00
Lees meer...

05/07/2019 - Disco Swing Introductie

Saskia & Heiko

Leer op een leuke en ontspannen manier disco swingen op oude en nieuwe populaire dansmuziekjes. Na deze minireeks dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen.

Beginners19u30
Lees meer...

08/07/2019 - Oriëntaalse dans

Oriëntaalse dansgroep Chimella

De Orientaalse dansgroep Chimella staat bekend om hun mooie stijlvolle choreo's en vloeiende fusion-stijl, die door allerlei andere dansvormen werd beïnvloedt. In deze unieke stage geven 2 Chimella-dames elk een deel van hun geheim prijs in hun eigen specialiteit.

Halfgevorderd / gevorderd20u00
Lees meer...

08/07/2019 - Jazz - Introductie

Jonas Veeckman

Algemene danstechniek staat centraal maar voor je het weet beschik je dankzij leuke oefeningen over een basis aan techniek

Beginners20u00
Lees meer...

08/07/2019 - Lekker in je Lijf Danskamp

Laura Zuallaert (geboortejaar 2010-2012)

Een danskamp waarbij gefocust wordt op de gewaarwordingen in het lichaam, waardoor je lekker in je lijf komt zitten! Een rijke ervaring voor kinderen van 1ste tot 3de leerjaar.

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

08/07/2019 - Kleuterdanskamp

Aisa Burgwal (geboortejaar 2013-2014)

Aan de hand van beweging en spelmateriaal reikt Aisa de kinderen enerzijds funderingen aan om een solide basis te ontwikkelen, anderzijds geeft ze hen de nodige input om hun fantasie om te zetten in beweging.

2de-3de kleuterklas09u00
Lees meer...

08/07/2019 - Breakdance Summer School

Yolan Bal (geboortejaar 2005-2009)

Al een aantal jaar experience als bboy en zin in een challenge tijdens de grote vakantie? 
Vanaf dit jaar is er een break kamp voor gevorderde kids. 
Tijdens dit kamp drillen we op moeilijkere technieken en krijgen jullie tips en tricks om zo snel mogelijk vooruit te gaan als bboy (bijv.: oefeningen om zelf thuis te trainen).

4de lj-14j, half gev09u00
Lees meer...

08/07/2019 - Pilates

Pierre Taboureau

Pilates is een reeks van oefeningen gericht op het ontwikkelen van spierkracht, stabiliteit en flexibiliteit in het lichaam. Via doordachte oefeningen train je je power-house: buik-, rug-, bil- en dijspieren. Je krijg een betere lichaamshouding, sterkere buik-en rugspieren, een verhoogde soepelheid en meer energie.

Open level18u30
Lees meer...

08/07/2019 - Yoga

Pierre Taboureau

Een goed onderhoud van je rug en ledematen zijn een basis voor een gezonde houding, wie wil dit niet?

De Atlasyoga streeft naar een ontwikkelingsproces in het bewegen waar kracht en ontspanning in balans worden gebracht. Het leren stapelen van je rug (wervelkolom) is een belangrijk uitgangspunt om een goede, ontspannen houding te kunnen aannemen.

Open level19u45
Lees meer...

08/07/2019 - Modern Jazz Danskamp

Aline Persyn (geboortejaar 2006-2009)

In dit danskamp ligt de focus op het aanleren van choreografieën waarin de danser leert in groep samen te werken en te dansen. Vrolijke uptempo jazz zal afgewisseld worden met modern, waarin de danser in contact zal komen met niet-commerciële muziek, improvisatie en partnerwerk.

4de leerjaar-13 jaar09u00
Lees meer...

09/07/2019 - Ballet Danstraining

Hiroshi Wakamatsu

Bij de danstraining draait het om het onderhouden van onze dansstijl en de houding, kracht, souplesse, coördinatie en conditie die we daarvoor nodig hebben. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier!

Basiservaring en halfgevorderd20u00
Lees meer...

09/07/2019 - Flamenco techniek

Saïdjah Galo

De focus in deze Flamenco workshop ligt op techniek: de coördinatie van armen- en voetenwerk, maar ook een zoeken naar degelijkheid, soniquete en snelheid in de passen – samen met een mooie, ontspannen houding.

Halfgevorderd19u00
Lees meer...

09/07/2019 - Flamenco Choreo atelier

Saïdjah 'La Zambra'

Ervaar de vrijheid om je eigen bewegingen en passen in je eigen choreo te dansen. Na verschillende choreo’s geleerd te hebben, is het interessant om er zelf eens eentje te maken.

Halfgevorderd20u30
Lees meer...

11/07/2019 - Ballet Danstraining

Hiroshi Wakamatsu

Bij de danstraining draait het om het onderhouden van onze dansstijl en de houding, kracht, souplesse, coördinatie en conditie die we daarvoor nodig hebben. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier!

Halfgevorderd / gevorderd20u00
Lees meer...

11/07/2019 - Twerking

Hadewijch

Twerking is een intensieve, energieke en ietwat provocatieve dansstijl vertrekkende vanuit de heupen en een lage squat-positie. Z’n etymologie is niet geheel duidelijk. Mogelijk is het een afgeleide van ‘footwork’ of een samenvoeging tussen ‘twist’ en ‘jerk’. Maar in ons woordenboek komt ‘twerk’ van WORK IT, want dat is wat van een twerker verwacht wordt.

Open level20u30
Lees meer...

14/07/2019 - Popping & Locking

Saho

Een workshop vol bruikbare technieken voor elke hip hop stijl: er wordt gewerkt oa rond isolaties, spiercontracties, verplaatsingen, muzikaliteit ...
De Popping-techniek is makkelijk herkenbaar door zijn visuele gelijkenissen met een robot en veel glijdende, golvende arm- en lichaamsbewegingen. 

Open level15u45
Lees meer...

14/07/2019 - House Dance - Introductie

Saho

Deze dansstijl combineert complex voetenwerk met op de grond uitgevoerde moves. De dans is populair in discotheken en nachtclubs maar wordt tot op heden weinig gegeven in de dansscholen.
De basics werden in het begin van de jaren 80 populair bij de Hip Hoppers, ondertussen wordt de House dance wereldwijd gedanst.

Beginners14u30
Lees meer...

15/07/2019 - Argentijnse tango - Neo Tango

Saskia & Steven

De neotango zorgde ook voor een herontdekking van de dans, vooral bij jongeren. Enerzijds wordt terug gegrepen naar de authentieke straattango van eind 19de eeuw, anderzijds wordt geëxperimenteerd met invloeden uit andere dansen. In deze workshop verkennen we enkele kenmerkende dansbewegingen uit de neotango, die het contrastrijke en improvisatorische karakter van de dans verrijken.

Basiskennis Tango19u30
Lees meer...

15/07/2019 - Groovy Dance Mix

Nele Van den Bulcke (geboortejaar 2006-2009)

Op een speelse manier leren we stap voor stap verschillende choreo's aan, dit op de coolste hitjes en laten ons lekker gaan. Schrijf je in en beleef een dolle 5-daagse. Tussen het dansen door wordt ook geknutseld aan podium-, decor- en kostuumattributen voor het toonmoment op de laatste dag.

4de leerjaar-13 jaar09u00
Lees meer...

15/07/2019 - Flamenco Danskamp

Saïdjah Galo (geboortejaar 2013-2014)

Tijdens het danskamp neemt Saïdjah je mee in de zonnige wereld van de Flamenco. Vamos a bailar. Ja,... we gaan veel dansen! Maar ook Spaanse woorden leren en de Flamenco tradities beter leren kennen, een typische tapa maken en knutselden. Ons leren opmaken als een echte Bailaora (Flamencodanseres) én ons eigen Tablao (feest)organiseren hoort er natuurlijk ook bij!

2de-3de kleuterklas09u00
Lees meer...

15/07/2019 - Modern Jazz Danskamp

Bieke De Vuyst (geboortejaar 2010-2012)

We putten in dit danskamp uit 2 stijlen: Modern en Jazz. Twee stijlen die een goede basis voor elke danser(es) vormen. De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst en de muziek is moderner.

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

16/07/2019 - Lindy Hop: Jazz Steps op het witte doek - workshop

Joris Focquaert

In deze originele workshop heeft Joris enkele dans sequenties geselecteerd, van Gene Kelly tot de Whitey's Lindy Hoppers. Het wordt een inspirerende trip through the past!

Met basiservaring20u00
Lees meer...

17/07/2019 - Afro Workout

Frank Van Neerboom

Een afro-work out is op de eerste plaats "un bon moment".
Met Frank zijn enthousiasme kan dit ook niet anders. Hij bruist van de energie, vooral als de Congolese Rumba op ligt. Je kan er niet stil blijven op staan en je wordt er instant gelukkig van. Fit en gezond blijven kan je het best met een glimlach op je gezicht! Tijdens de les mag je muziek verwachten van o.a. Fally IPupa, Koffi Olomidé, Werason en nog vele anderen Congolese muziekanten.

Open level19u00
Lees meer...

17/07/2019 - Hip Hop Introductie

Frank Van Neerboom

Hip Hop is een mix van dans en originaliteit. De bewegingen zijn krachtig en happy en hebben een invloed op jouw denken en emoties waardoor je je niet slecht kan voelen!

Beginners20u40
Lees meer...

19/07/2019 - Tangosalons Gentse Feesten

Tijdens de Gentse Feesten kan je bij ons terecht voor 3 speciale edities van Tangosalons.

Op vrijdag 19/7 zal DJ Johan draaien. 21u-01u
Op zaterdag 20/7 is het aan DJ Ben.* 21u-01u
En op zondag 21/7 aan DJ Jean. 15u-19u

Nodig je vrienden uit via het Facebook event.

20/07/2019 - Argentijnse Tango - Workshop: Inspiratietools

Saskia Van Belleghem en Steven Coppens

Tango is een improvisatiedans maar wie al een tijdje danst kan bij zichzelf toch enkele ‘patronen’ en terugkerende volgordes herkennen. In deze workshop bieden we je enkele tools om terug los te komen van jouw gewoontes/patronen.

Een boost dus voor je improvisatietalent en inspiratie om jezelf uit te dagen steeds nieuwe bewegingen te blijven ontdekken,  toe te voegen aan 'jouw' dans, je dans te verfrissen en naast jezelf ook je danspartner/s te blijven verrassen...

 

min. 3 jaar ervaring20u00
Lees meer...

12/08/2019 - Modern Dansstage

Bieke De Vuyst

We putten in deze dansstage uit 2 stijlen: Modern en Jazz. Twee stijlen die een goede basis voor elke danser(es) vormen. De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst en de muziek is veel moderner.

Met basiservaring19u30
Lees meer...

13/08/2019 - Oriëntaalse dans Danstraining

Serkan Tutar

Gedurende vier weken telkens twee uur Oriëntaals dansplezier! We maken niet alleen tijd voor techniek, we dansen ook een nieuwe baladi en een aantal andere choreografiën. 

min. 1 jaar ervaring19u45
Lees meer...

13/08/2019 - Dans date - Salsa

Lisette Herrera Chez

Je bent gék van de Salsa, één van de meest opzwepende en feestelijke dansen uit Cuba en zou eens heel graag een workshop volgen. Maar helaas! Je vindt geen gewillige danspartner! Dan is dit je kans: op deze blind date kan je helemaal alleen inschrijven! Wij zorgen dat je een danspartner hebt, zodat je kan proeven van deze heerlijke pittige dans.

Beginners21u00
Lees meer...

13/08/2019 - Dans date - Argentijnse Tango

Saskia en Steven

Hou je van de vurige ingetogenheid van die gloedvolle dans De Argentijnse Tango? Maar heb je nooit een danspartner weten strikken?

Dan is dit je kans: voor deze workshop mag je solo inschrijven! Wij zorgen voor de nodige danspartners!

Beginners19u15
Lees meer...

13/08/2019 - Lindy Hop Summer Edition

Andrea Gonzales en Philippe Lombaert

In deze lessenreeks zorgen we voor nieuwe inzichten, zomerse ritmes, en vooral veel inspiratie. En dit alles gecombineerd met heel veel zomers dansplezier!

De lesgevers leren jou waar Lindy Hop echt om draait maar laten je vooral genieten van de dans en de muziek waarna je honger naar meer alleen maar groter zal zijn.  

min. 1 jaar ervaring19u30
Lees meer...

13/08/2019 - Disco Swing

Nele en Jan

Disco Swing is de makkelijkste swingvorm en de meest bruikbare op feestjes en in discotheken, zowel op muziek uit de gouden discojaren als op muziek van de huidige top 50.

Open level20u15
Lees meer...

14/08/2019 - Hip hop Danstraining

Jipé

Wat Hip Hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. De dansstijl blijft zich ontwikkelen en is de basis voor vele substijlen (popping, locking, housing, breakdancing en lyrical style). Algemene kenmerken van de dans zijn de bounce, de isolatiebewegingen, het lichaamszwaartepunt laag bij de grond en de accenten op de beat van de muziek.

min. 1 jaar danservaring20u00
Lees meer...

16/08/2019 - Dansen in 't park

 ‘Dansen in ‘t park’ brengt dans 3 dagen lang dicht op de huid van jong en oud. Naast dansinitiaties biedt het festival verrassend werk van piepjong en meer ervaren danstalent.

’s Avonds verandert de centrale vloer in een explosief dansfeest!

Voor meer info check de website Dansen in 't Park.

19/08/2019 - Bollywood Introductie

Aaricia

Het woord Bollywood is afgeleid van de term "Hollywood", waarbij de B staat voor Bombay (het huidige Mumbai). Het grootste filmcentrum in India én wereldwijd. De overgrote meerderheid van de Bollywoodfilms zijn doordrongen van muziek en dans. In deze dansworkshop mag je het volgende verwachten: energie en plezier, inspanning en ontspanning. Heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen en natuurlijk leuke choreografieën...

Beginners20u30
Lees meer...

19/08/2019 - Ballet Introductie

Hiroshi Wakamatsu

Driedaagse introductieworkshop: maak kennis met de basistechnieken van Ballet, zoals de basisposities, houding van de schouders, stand van de voeten...

Beginners19u00
Lees meer...

19/08/2019 - Hip Hop Introductie

Jipé

Wat Hip Hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. De dansstijl blijft zich ontwikkelen en is de basis voor vele substijlen (popping, locking, housing, breakdancing en lyrical 
style) In 2 lessen kan je proeven van deze leuke en energieke dans!

Beginners19u00
Lees meer...

19/08/2019 - Musical stage

Emily en Jan (geboortejaar 2010-2012)

Tijdens deze musicalweek wordt je ondergedompeld in de musicalwereld. In een superenergieke sfeer gaan we samen zingen, dansen en acteren. De lessen worden gegeven door Emily en Jan die de groepen verdelen zodat iedereen op zijn niveau begeleid wordt. We gaan aan de slag met het maken van decor en kleding. 

1ste-3de lj beginner09u00
Lees meer...

19/08/2019 - Hedendaagse dans Introductie

Hiroshi Wakamatsu

Different from all the other dance styles, disciplines, there are NO RULES in contemporary dance! You are free to express yourself through your own body. Let's find out what your body can do.

Beginners20u40
Lees meer...

19/08/2019 - Ragga Fusion Summer School

Marijn Celea (jongeren 12-16 jaar)

Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De komst van de digitale instrumenten uit de jaren '80 met zijn kenmerkende drumpatronen voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond 'Ragga'. 
Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

12-16 jaar met danservaring10u00
Lees meer...

19/08/2019 - Ragga Fusion Summer School BIS

Marijn Celea (jongeren 12-16 jaar)

Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De komst van de digitale instrumenten uit de jaren '80 met zijn kenmerkende drumpatronen voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond 'Ragga'. 
Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

12-16 jaar met danservaring09u00
Lees meer...

19/08/2019 - Breakdance danskamp

Yolan Bal (geboortejaar 2010-2012)

-leer vette moves op een veilige manier met een echte kenner, een "pro" van b-boying
-leer hoe je coole choreografieën in elkaar steekt
-leer hoe je een streetshow maakt om het publiek te imponeren
-leer hoe je groet op z'n b-boys, welke attitude de juiste is

1ste-3de leerjaar 09u00
Lees meer...

19/08/2019 - Musical stage

Emily en Jan (geboortejaar 2006-2009)

Tijdens deze musicalweek wordt je ondergedompeld in de musicalwereld. In een superenergieke sfeer gaan we samen zingen, dansen en acteren. De lessen worden gegeven door Emily en Jan die de groepen verdelen zodat iedereen op zijn niveau begeleid wordt. We gaan aan de slag met het maken van decor en kleding. 

4de leerjaar-13 jaar09u00
Lees meer...

19/08/2019 - Oriëntaalse dans drumsolo

Maya Sapera en Robbe Kieckens

Drumsolo op live percussie.
Dans en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit is zeker zo bij een drumsolo. De communicatie tussen danseres en percussionist zijn essentieel voor het slagen van een goede drumsolo. Maya zorgt voor uitdagende en pittige bewegingen. Robbe haalt virtuoze ritmes uit zijn instrument. 

Halfgevorderd / gevorderd19u30
Lees meer...

19/08/2019 - Yoga

Pierre Taboureau

Een goed onderhoud van je rug en ledematen zijn een basis voor een gezonde houding, wie wil dit niet?

De Atlasyoga streeft naar een ontwikkelingsproces in het bewegen waar kracht en ontspanning in balans worden gebracht. Het leren stapelen van je rug (wervelkolom) is een belangrijk uitgangspunt om een goede, ontspannen houding te kunnen aannemen.

Open level19u45
Lees meer...

19/08/2019 - Pilates

Pierre Taboureau

Pilates is een reeks van oefeningen gericht op het ontwikkelen van spierkracht, stabiliteit en flexibiliteit in het lichaam. Via doordachte oefeningen train je je power-house: buik-, rug-, bil- en dijspieren. Je krijg een betere lichaamshouding, sterkere buik-en rugspieren, een verhoogde soepelheid en meer energie.

Open level18u30
Lees meer...

20/08/2019 - Ragga

Marijn Celea

Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

Halfgevorderd / gevorderd19u00
Lees meer...

21/08/2019 - Argentijnse Tango Introductie

Saskia en Steven

Introductieworkshop: maak kennis met de basis van de Argentijnse Tango. 

Deze workshop is bedoeld voor enthousiaste beginners die willen weten wat tango echt is! In enkele uren leer je de basispassen en enkele figuren, zodat je zelf volop kan gaan improviseren en je eigen tango maken. Voorkennis of danservaring is hiervoor niet nodig. Grijp deze kans en smaak het mysterie van de tango.

Beginners19u30
Lees meer...

21/08/2019 - Lindy Hop Introductie

Andrea en Philippe

Een aanrader voor iedereen die kiest voor een vrolijke, energieke partnerdans. De lesgevers leren jou waar het in Lindy Hop echt om gaat en laten je vooral genieten van de dans en de muziek waarna je honger naar meer alleen maar groter zal zijn.  

Beginners19u30
Lees meer...

23/08/2019 - Bollywood - Workshop

Aaricia Ponnet

Bollywooddans is een vloeiende, swingende en energieke dans met een flinke dosis kleuren en vrolijkheid. Deze Indiase filmdans kan je vergelijken met clipdance: het thema van de film bepaalt de stijl van de dans. Zo is de ene dans klassiek geïnspireerd, de andere volks, en vind je invloeden van oriëntaalse dans, hedendaags, tapdans, salsa enzovoort.

In deze workshop leert Aaricia je een Bollywood choreografie aan op hoger niveau

Met basiservaring19u00
Lees meer...

26/08/2019 - Kathak Introductie

Maya Sapera

Kathak is een van de zeven klassieke dansvormen uit Noord-India. Het woord kathak is afgeleid van kathakar, wat verhalenverteller betekent. De kathak dans is ontstaan aan de hoven van de Moghul-vorsten, waar verhalenvertellers met muziek en dans religieuze en mythologische verhalen vertelden. In de 19e eeuw heeft het zich verder ontwikkeld als kunstvorm.

Beginners19u30
Lees meer...

26/08/2019 - Flamenco Introductie

Saïdjah Galo

Tijdens deze workshop kan je eens proeven van de traditionele Flamencodans

Beginners19u00
Lees meer...

26/08/2019 - Flamenco Choreo atelier

Saïdjah 'La Zambra'

Ervaar de vrijheid om je eigen bewegingen en passen in je eigen choreo te dansen. Na verschillende choreo’s geleerd te hebben, is het interessant om er zelf eens eentje te maken.

Met basiservaring20u30
Lees meer...

26/08/2019 - Hedendaags Ballet

Hiroshi Wakamatsu

De stage is dan ook bedoeld voor mensen met een klassieke basis. De les begint met een op ballet gebaseerde warming up waarna we evolueren naar meer technische hedendaagse dansbewegingen. 

min. 1 jaar ervaring19u30
Lees meer...

26/08/2019 - Dancehall introductie

Abdel Temsamani

Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek en dansstijl, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De caribische noot maakt het tot een muzikale, speelse en creatieve (individuele) dansvorm. 

Beginners19u45
Lees meer...

26/08/2019 - Salsaton Introductie

Abdel Temsamani

Salsaton"vs" Reggaeton is een unieke combinatie van twee stijlen. Abdel is de enige in België die ons naar Panama en Puerto Rico brengt met de stijl "ragga-hip-hop (reggaeton)" en dit combineert met de nieuwe trend "Salsaton". De bewegingen hiervan zijn ontstaan uit de Cubaanse salsa en geëvolueerd tot "salsa-ragga". 

Beginners21u00
Lees meer...

26/08/2019 - Reggaeton Introductie

Abdel Temsamani

Reggaeton is een Zuid-Amerikaanse hiphopstijl die wordt gekenmerkt door pompende beats. Het is een stoere, sexy en uptempo dans. Verwacht je aan zwoele bewegingen op de coolste muziek, een flinke workout en heel veel zweten!

Beginners18u30
Lees meer...

27/08/2019 - Salsaton

Abdel Temsamani

Salsaton is een fusiestijl van Cubaanse salsa en Hip hop-groove. Deze workshop is best een uitdaging. Zin in een energieke en eigentijdse dansstijl? Abdel loodst je met veel kennis van zaken en een engelengeduld door de lessen. Verwacht je aan zwoele bewegingen en een flinke workout op de coolste muziek.

Open level20u00
Lees meer...

28/08/2019 - Indische Zigeunerdans (Kalbelia) Introductie

Maya Sapera en Mahabub Khan

Indische zigeunerdans of Kalbelia is een dansstijl van Noord-India, meer bepaald van Rajastan. Men kan het beschrijven als een kruising tussen Indische klassieke dans en Oriëntaalse dans. Subtiele hand -en armbewegingen, snelle draaibewegingen , heupbewegingen en licht ritmisch voetgestamp zijn belangrijke kenmerken van de Kalbelia dans.

De les is een combinatie van dansen op gevoel en het gestructureerd uitgelegd krijgen van de danspassen en structuren

Beginners19u30
Lees meer...

29/08/2019 - Lindy hop: Shim Sham - workshop

Joris Focquaert

Origineel is de Shim Sham een Tap choreografie, maar er bestaan ook andere creaties van de Shim Sham. Frankie Manning staat er voor bekend deze versie over heel de aardbol te laten swingen. Vandaag eindigt er geen enkel Lindy Hop feestje zonder deze gedanst te hebben!

Je kan na het volgen van de eerste workshop van 19u tot 21u ook aansluiten bij de workshop "Shim Sham Variatie steps" van 21u10 tot 22u10. In dit extra uurtje geeft Joris enkele steps mee, klassiekers maar ook eigen gemaakte.



danservaring19u00
Met basiservaring21u10
Lees meer...

30/08/2019 - Yoga Introductie

Maya Sapera en Mahabub Khan

Tijdens deze workshop werken we en ontspannen we op de Indische zang van Mahabub Khan.

Beginners19u30
Lees meer...

31/08/2019 - Oriëntaalse dans Introductie

Serkan

Een inleiding in de wereld van de Oriëntaalse dans. Oriëntaalse dans, ook wel buikdans genoemd, wordt gekenmerkt door sierlijke, vloeiende bewegingen, de kunst van de ‘isolatie” (het afzonderlijk bewegen van de verschillende lichaamsdelen) en krachtige heupbewegingen.  

Beginners13u30
Lees meer...

01/09/2019 - Afrikaanse dans - workshop

Reintje Callebaut

Mis je de opzwepende ritmes en het intensief dansen met live begeleiding? Geen nood, tijdens de zomermaanden kan je je tijdens deze workshop uitleven in een zomerse choreografie.

min. 1 lessenreeks ervaring14u45
Lees meer...

01/09/2019 - Afrikaanse dans Introductie

Reintje Callebaut

Een kennismaking voor pure beginners met deze vrolijke, intensieve dansvorm. Het plezier van het dansen, de sensatie om je lichaam los te laten en over te geven aan de muziek staat centraal!

Beginners13u00
Lees meer...

02/09/2019 - Flamenco - instap Castañuelas

Irene Álvarez

Castagnetten: Wie aan Flamenco denkt, denkt toch ook een beetje aan castagnetten. Deze worden in de hand gehouden en produceren een klikgeluid of een ratelend geluid bij snel opeenvolgende kliks. Zij bieden de ritmische basis voor de dans en worden meestal gespeeld door de dansers en zangers. Met de bewegingen van de handen en het gebruik van castagnetten kunnen de gevoelens van pijn,verdriet of geluk met meer expressie gebracht worden. Op het programma staan gerichte techniek- en ritmische oefeningen. Er wordt gewerkt aan de combinatie van het dansen en het bespelen van de castagnetten.

Beginners20u30
Lees meer...

20/09/2019 - Argentijnse tango: weekend

Saskia en Steven

Gedurende dit weekend bieden we 10u tangoles aan rond verschillende onderwerpen waarin je je tangokennis kan verrijken en verdiepen. 's Avonds na de lessen kan je nog verder oefenen tijdens de practica ...

Op zaterdagmiddag maken we ook wat tijd vrij om te wandelen of de mooie buurt te verkennen.

Lees meer...