Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Bachata & merengue

Jurgen


Bij deze minireeks gaan we terug naar de oorsprong van bachata en merengue. Vertrekkende vanuit de originele Dominicaanse stijl leren we een basis om zelf aan de slag te kunnen gaan op de dansvloer.

Bachata is een Latijns-Amerikaanse koppeldans die afkomstig is van de Dominicaanse Republiek. Het wordt gedanst op de gelijknamige muziekstijl, die ook vaak aan bod komt op salsafeesten. Het basisritme is echter eenvoudiger en trager dan in salsa, waardoor het een ideale dans is om je eerste passen in de salsa wereld te zetten. In het Westen zijn verschillende deelstijlen van bachata ontstaan, die vaak elementen van andere dansen hebben overgenomen. 
Merengue  lijkt op salsa maar de passen zijn eenvoudiger en kleiner en de dansers maken een typische heupbeweging. Het tempo van de muziek ligt ook iets hoger dan bij salsa. Ook dit is een ideale dans voor beginners salsa. Je leert aan de hand van eenvoudige figuren leiden en volgen. Figuren die je niet alleen op salsafeesten zal dansen. 

Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 

Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep salsapartner gezocht.

Na 15 jaar ondergedompeld te zijn in de Cubaanse salsa en Latino dansen werd de tijd rijp voor Jürgen Bral om zelf de dansmicrobe door te geven. Met een dynamische aanpak wordt de typische eigen stijl overgebracht. Af en toe wijkt hij af van de klassieke stijl maar daarbij verliest hij de originele dansstijl niet uit het oog. Maak je klaar voor lessen vol passie en overgave. Jurgen brengt je met de glimlach en veel geduld zijn kennis over!


Praktische info

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Bachata & merengue gepland.


Terug naar overzicht