Detail Cursus
Kinderen > Wekelijkse lessen kinderen

- Herfstinstap - Dans en Ritme

Reintje en Robbe (2e kl tem 6e lj)


In deze lessenreeks gaan de kinderen op een interactieve manier mee in een fantasiewereld waarin zelfs de meest gekke bewegingen mogelijk zijn. Ze leren luisteren en reageren op de live muziek die Robbe elke les uit diverse instrumenten tovert. Er wordt geëxploreerd, onderzocht, geoefend en gecreëerd!

De ontwikkeling van het ritmegevoel en van het lichaamsbewustzijn via dans, spel, zang en het bespelen van instrumenten, staat centraal bij alle leeftijdsgroepen. Uiteraard zorgen we ervoor dat we ondertussen veel plezier maken! Hoe ouder de groep of hoe meer ervaren de kinderen zijn, hoe meer de focus ligt op danstechniek en choreografie.

Waarom voor Dans & Ritme kiezen? 

o Je experimenteert en improviseert met dans
o Je fantasie wordt geprikkeld en je ontwikkelt je eigen danstaal
o Dankzij de live muzikale begeleiding leer je luisteren naar muziek en ontwikkelt je ritmegevoel 

Reintje Callebaut danst al meer dan 25 jaar, en geeft al bijna evenlang dansles aan groot en klein. Haar specialiteit is Afrikaanse dans, een zeer beeldrijke danstaal, maar ze proefde van tal van andere disciplines en houdt erg veel van dansimprovisatie en - expressie.
Robbe Kieckens is een professionele percussionist-muzikant die gespecialiseerd is in oa dansbegeleiding en improviseren en verschillende stijlen beheerst. Hij gaat een uitdaging niet uit de weg en ondersteunt zo de dansbewegingen.


Benodigd materiaal

Je mag op blote voeten dansen. Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen - Herfstinstap - Dans en Ritme gepland.


Terug naar overzicht