Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Rueda

Lisette Herrera Ches


Rueda is dé manier om met verschillende koppels samen salsa te dansen. De danswijze ontstond op Cuba in de jaren 60. Er wordt gedanst met verschillende koppels tegelijk die iets meer dan basiskennis hebben van de klassieke figuren. Er zijn enkele honderden figuren voor de Rueda de Casino, maar of en wanneer die worden ingezet, bepaalt de leider op basis van de muziek. Met geroepen aangevingen of met handgebaren geeft hij aan welke figuren de groep gaat uitvoeren. Ook hier dus geen vaste choreografie. De Rueda laat toe dat elke groep dansers eigen bewegingen maakt en is een uitstekende manier om behendigheid en snelheid te ontwikkelen.  

In de Rueda kan men zich ten volle uiten. Het is een levendige en vrolijke dansvorm met een hoge sociale waarde, omdat groepsgevoel nodig is om tot mooie resultaten te komen. Tijdens deze 5 lessen voor mensen met minimum 1 jaar salsa-ervaring maak je uitgebreid kennis met de rueda.

Lisette Herrera (Cuba, Havana) studeerde in Havana dans en choreografie. Ze gaf 10 jaar les in het Museo Municipal de Guanabacoa (Havana), waarna ze benoemd werd tot instuctrice voor dansleraars in het Centrum voor Dans en Cultuur van de Provincie Havana. Vele dansleraren uit heel Cuba werden in die 5 jaar door haar opgeleid.

Lisette woont ondertussen ruim 15 jaar in Gent. Ze geeft les met een warm hart voor haar land, zijn cultuur en zijn verschillende dansen (Rumba, Son, Danzón, Cha Cha Cha, Merengue, Salsa e.a.). Ze geeft les op een gestructureerde manier met de nodige persoonlijke aandacht.

Voor deze workshop schrijf je bij voorkeur in met een een danspartner

Heb je een danspartner: per persoon 1 inschrijvingsformulier invullen en 1 betaling per persoon uitvoeren aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 
Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ dat je geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep salsapartner gezocht.Er zijn momenteel geen cursussen Rueda gepland.


Terug naar overzicht