Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Merengue

Lisette Herrera Ches


Merengue is een partnerdans die lijkt op salsa maar de passen zijn eenvoudiger en kleiner en de dansers maken een typische heupbeweging. Het tempo van de muziek ligt ook iets hoger dan bij salsa. Het is een ideale dans om je eerste passen in de salsa wereld te zetten. Je leert aan de hand van eenvoudige figuren leiden en volgen. Figuren die je niet alleen op salsafeesten zal dansen. 
De dans ontstond rond 1850 bij de Afrikaanse slaven op de Dominicaanse Republiek.
Na deze minireeks van 5 lessen  dans je samen vlot de merengue en beleef je veel plezier aan het soepel leiden en volgen. 

De minireeks is bedoeld voor iedereen die deze dans wil leren, absolute beginners zijn welkom.

Lisette Herrera (Cuba, Havana) studeerde in Havana dans en choreografie. Ze gaf 10 jaar les in het Museo Municipal de Guanabacoa (Havana), waarna ze benoemd werd tot instuctrice voor dansleraars in het Centrum voor Dans en Cultuur van de Provincie Havana. Vele dansleraren uit heel Cuba werden in die 5 jaar door haar opgeleid.

Lisette woont ondertussen ruim 15 jaar in Gent. Ze geeft les met een warm hart voor haar land, zijn cultuur en zijn verschillende dansen (Rumba, Son, Danzón, Cha Cha Cha, Merengue, Salsa e.a.). Ze geeft les op een gestructureerde manier met de nodige persoonlijke aandacht.

Voor deze workshop schrijf je bij voorkeur in met een een danspartner

Heb je een danspartner: per persoon 1 inschrijvingsformulier invullen en 1 betaling per persoon uitvoeren aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 
Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ dat je geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep salsapartner gezocht.


Praktische info

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Merengue gepland.


Terug naar overzicht