Detail Cursus
Kinderen > Workshops/danskampen

Afrodance Danskamp voor jongeren

Frank Van Neerboom


Een Afrodance kamp is op de eerste plaats "having fun".
Met Frank zijn enthousiasme kan dit ook niet anders. Hij bruist van de energie, vooral als de Congolese Rumba op ligt. Je kan er niet stil blijven op staan en je wordt er instant gelukkig van. Fit en gezond blijven kan je het best met een glimlach op je gezicht! Tijdens de les mag je muziek verwachten van o.a. Fally IPupa, Koffi Olomidé, Werason en nog vele anderen Congolese muziekanten.

Met een goede opwarming, een reeks spierverstevigende oefeningen, aangeleerde dancemoves (stijl: Ndombolo) en een stretching belooft Frank jou dat je steeds met een voldaan gevoel naar huis gaat.

De dance moves zijn eenvoudig en elke jongere kan ze aanleren. Frank baseert zich ondermeer op bewegingen van Congolese krijgers. Wanneer ons lichaam aanvalsbewegingen doet geeft het een signaal aan ons brein dat we ten aanval zijn geweest. Dit reduceert het stressgehalte in de hypothalamus dat we doorheen de dag opbouwen. We gaan dus niet vluchten maar onze oerkracht ontplooien waardoor we met een sterke mentaliteit in het leven kunnen staan.

Frank Van Neerboom is van Belgisch/Rwandese afkomst. Geboren in Kinshasa zit dans en gevoel voor muziek al sinds zijn eerste levensjaren in het bloed. Zijn eerste danspassen waren in 2000 in de Gentse Breakdance scene. Sinds zijn achtiende geeft hij dansles.

Frank verweeft als Hip Hopper ook wel andere invloeden in zijn dans, wat zijn stijl alleen maar interessanter maakt. Hij heeft samengewerkt met jeugdhuizen zoals Kaarderij (VZW Jong), Meisjeshuis en dit jaar ook nog met Victoria de Luxe als assistent choreograaf in het project 'Le Sacre du Printemps" van Alain Platel. Zelfs danste hij voor grote namen zoals Stromae, The Subs,… Je kon hem ook aan het werk zien in So You Think You Can Dance 2010.

Ter info
- Bij goed weer wandelen we naar het Jan Yoens plein of picknicken we 's middags in het gras.
- Gratis toezicht van 8u30 tot 9u00 en van 16u30 tot 17uTijdens het toezicht zijn er geen begeleide activiteiten.Er zijn momenteel geen cursussen Afrodance Danskamp voor jongeren gepland.


Terug naar overzicht