Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Oriëntaalse dans drumsolo

Maya Sapera en Robbe Kieckens


Drumsolo op live percussie.
Dans en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit is zeker zo bij een drumsolo. De communicatie tussen danseres en percussionist zijn essentieel voor het slagen van een goede drumsolo. Maya zorgt voor uitdagende en pittige bewegingen. Robbe haalt virtuoze ritmes uit zijn instrument. Beide artiesten hebben reeds meermaals samengewerkt, zodat ze op elkaar ingespeeld zijn. Ze staan voor precisie, gevoel en techniek, steeds op zoek naar nieuwe interpretaties. Shake that body!

Maya Sapera's moeder nam haar als vijfjarige mee naar de wekelijkse oriëntaalse dansles bij Aziza Gizeh. Sindsdien is ze niet meer gestopt. Ze volgde les bij grootmeesters in binnen- en buitenland waaronder: Mahmoud Reda, Hassan Ibrahim, El Hadi Cheriffa, Nawal, Khadija, Moustapha & Khadidjah en nog veel meer. Ze schuimde 1001 feesten af op zoek naar verborgen talenten om van te leren, al was het die ene stap. Ze studeerde de Arabische muziek en taal, waarna ze naar Egypte trok om zich te vervolmaken. Ze draaide er mee in het bekendste theater Masrah Al Balloon, in televisieseries, toeristische attracties en toneelstukken. Na haar terugkeer in 2002 ontwikkelde ze haar eigen stijl waarin ze reeds meerdere dansers opleidde.

Meer info over Maya op www.mayasaperadancecompany.com

Robbe Kieckens is een professionele percussionist-muzikant die gespecialiseerd is in oa dansbegeleiding en improviseren en verschillende stijlen beheerst. Hij gaat een uitdaging niet uit de weg en ondersteunt zo de dansbewegingen.


NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 4)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Wo 19/8

19:30-21:30

Kansentarief uitpas 7 €
Student 29 €
Basis 35 €
Inschrijven
 

Terug naar overzicht