Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Hip Hop Introductie

Frank Van Neerboom


Hip Hop is een cultuur die is ontstaan in de achterbuurten van New York waar deze dans deel van uitmaakt, net als breakdance, locking en popping. Vandaag de dag wordt Hip Hop erkend in theaterzalen naast Ballet en Hedendaagse dans. Het is een dansstijl met dynamische moves, die zowel veel controle vraagt alsook ruimte heeft voor freestyling. 

Hip Hop is een mix van dans en originaliteit. De bewegingen zijn krachtig en happy en hebben een invloed op jouw denken en emoties waardoor je je niet slecht kan voelen!

In Hip Hop kan je verschillende skills terugvinden die je ook kan gebruiken in je dagelijkse leven. Frank gelooft in de kracht van iedere leerling en probeert samen met hen te onderzoeken hoe je je skills kan verbeteren. Hij heeft een getraind oog en het is zijn doel om je na de danslessen met een grote portie zelfvertrouwen in het leven te laten staan.

Frank Van Neerbooom is van Belgisch/Rwandese afkomst. Geboren in Kinshasa zit dans en gevoel voor muziek al sinds zijn eerst levensjaren in het bloed. Zijn eerste danspassen waren in 2000 in de Gentse Breakdance scene. Sinds zijn achtiende geeft hij dansles.

Frank verweeft als Hip Hopper ook wel andere invloeden in zijn dans, wat zijn stijl alleen maar interessanter maakt. Hij heeft samengewerkt met jeugdhuizen zoals Kaarderij (VZW Jong), Meisjeshuis en dit jaar ook nog met Victoria de Luxe als assistent choreograaf in het project 'Le Sacre du Printemps" van Alain Platel. Zelfs danste hij voor grote namen zoals Stromae, The Subs,… Je kon hem ook aan het werk zien in So You Think You Can Dance 2010.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen (geen buitenschoenen) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Hip Hop Introductie gepland.


Terug naar overzicht