Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Lindy Hop: Jazz Steps op het witte doek - workshop

Joris Focquaert


In deze originele workshop heeft Joris enkele dans sequenties geselecteerd, van Gene Kelly tot de Whitey's Lindy Hoppers. Het wordt een inspirerende trip through the past!
Voor mensen met basiservaring: Jazz steps (solo jazz) en de Charleston zijn je niet nieuw. Je kent al enkele basic steps zoals de Suzy Q, Fall off the Log etc. en wil meer van dit!

Joris Focquaert komt uit Gent, België.  Hij ontdekte de oude jazz dansen zoals de Charleston & de Lindy Hop toen hij studeerde aan de Commedia School for mime & physical theatre (Kopenhagen).  Zijn vroegere jaren als clown performer zie je vandaag terug in zijn expressiviteit als danser.  Je kan hem ook vaak zien optreden met jazzbands en op Radio Modern.  Hij blijft een vaak gevraagde dansinstructeur in zowel België als in het buitenland, waar hij het beste van zijn ervaring deelt met zijn studenten. Joris heeft residenties gelopen in twee gerenommeerde swingdans scholen in Vilnius (Litouwen); Lindyhop.lt & Hoppers' Dansstudio, alsook in Las Palmas, Gran Canaria. 
Thuis blijft hij een grote inspiratie voor nieuwe dansgeneraties. Hij organiseert mee de Lili Hop workshop (Danshuis de Ingang) en de Lindy Hop Exchange 'Gentse Hoppers Exchange' (GHX).  En- Sommigen zullen hem de Trombone horen spelen in de Jazz bars of op straat.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen Lindy Hop: Jazz Steps op het witte doek - workshop gepland.


Terug naar overzicht