Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Cubaanse Salsa introductie

Jürgen Bral


Maak in 4 lessen kennis met deze pittige Cubaanse partnerdans. Leer het basisritme, de basispassen en enkele typiche Salsa figuren.

Salsa is een partnerdans van Cubaanse oorsprong. Het is geen statische stijl, dat betekent dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen de basispas en een beperkt aantal varianten daarop.
De man leidt de dans en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren en laat daarbij ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de vrouw.
Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden en volgen maar ook wel een dans van verleiden... 

Na 15 jaar ondergedompeld te zijn in de Cubaanse salsa en Latino dansen werd de tijd rijp voor Jürgen Bral om zelf de salsa-microbe door te geven. Met een dynamische aanpak wordt de typische eigen stijl overgebracht. Af en toe wijkt hij af van de klassieke Cubaanse stijl maar daarbij verliest hij de originele dansstijl niet uit het oog. Maak je klaar voor een lesuur vol passie en overgave. Jurgen brengt je met de glimlach en veel geduld de liefde voor de salsa bij.

Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 
Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep salsapartner gezocht.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Cubaanse Salsa introductie gepland.


Terug naar overzicht