Detail Cursus
Kinderen > Workshops/danskampen

Ballet en Hedendaags danskamp

Nicole Kohler (geboortejaar 2007-2011)


Hoe brengen we ons eigen verhaal met de danstaal waar jij over beschikt? Samen gaan we op zoek naar jouw expressiemogelijkheden en hoe gebruiken we die om tot een choreografie te komen? Je zal het snel merken: er zit meer in je dan je dacht :).
Uiteraard werken we dagelijks aan onze balletroutines. Op de grond en aan de bar verfijnen we de technieken die jij nodig hebt. In de Hedendaagse dans blijven we verder zoeken naar mogelijkheden en ook daar komen verschillende technieken goed van pas.

Opgelet: dit kamp is enkel bedoeld voor kinderen die les volgen bij Nicole. Er wordt toegewerkt naar de balletshow in de Vooruit op 9 mei.

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid. Italië, Spanje, Griekenland, Afrika, Azië, 150 optredens per seizoen, valiezen in en uitpakken, werken van ’s morgens tot s’avonds als soliste of als corps de ballet. Ze stond samen op het podium met danser Jorge Donn, sterdansers Michael Barichnikov en Maïa Plissetkaïa. In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Nadien werkte ze als choreografe en gastsoliste voor verschillende compagnieën Ze had eveneens haar eigen compagnie en zette een dozijn producties op in samenwerking met binnen en buitenlandse theaterhuizen.

Ter info
- Bij goed weer wandelen we naar de speeltuin op het Jan Yoens plein of picknicken we 's middags in het gras vlak bij de dansschool.
- Gratis toezicht van 8u30 tot 9u00 en van 16u30 tot 17u. Tijdens het toezicht zijn er geen begeleide activiteiten.


Praktische info

Voorzie voor dit kamp: een maillot, softshoes en soepele kledij voor hedendaagse dans.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
3de lj-13 jDanshuis De Ingang (Studio 2)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Di 14/4, Wo 15/4, Do 16/4, Vr 17/4

09:00-16:30

Kansentarief uitpas 32.5 €
Studenten 108 €
Inschrijven
Dit kamp is enkel voor leerlingen die momenteel les volgen bij Nicole.
 

Terug naar overzicht