Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Ragga Fusion Summer School BIS

Marijn Celea (jongeren 12-16 jaar)


Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. Dancehall is een populaire Jamaicaanse muziek, ontstaan uit een combinatie van reggae, hiphop en calypso. De komst van de digitale instrumenten uit de jaren '80 met zijn kenmerkende drumpatronen voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond 'Ragga'. 
Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

Marijn Celea (BE/IT) is een danser / performer / choreograaf wonend in Brussel. Hij studeerde Performance & Multimedia aan het KASK in Gent. Hij begon met dansen op zijn 11 jaar en heeft zich ondertussen verdiept in verschillende stijlen: ragga/dancehall, afrikaanse dans, hip hop, experimentele dans en bewegingsimprovisatie. Marijn geeft danslessen en workshops in binnen- en buitenland. In 2011 richt hij zijn eigen crew op: Radikal, met wie hij reeds op vele festivalpodia stond, dansend voor onder andere Major Lazer, Sean Paul, Ward 21, Skyve en Dj Rakka. Er zijn momenteel geen cursussen Ragga Fusion Summer School BIS gepland.


Terug naar overzicht