Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Koppeldansen Swingin' and Fast

Shana en Mathieu


Swingin’ and Fast? Denk aan rock ’n roll, ‘swingen’ op trouwfeesten, discoswing… Ofte koppeldansen met verschillende draaien, figuren en variaties op iets snellere muziek. En wie weet ook een sprong?! 

Er wordt gestart met comfortabel bewegen op de gebruikte muziek. Daarna volgen figuren, steeds met variaties en ruimte voor eigen inbreng . We eindigen met enkele ‘speciallekes’ om de dans verder kleur te geven. 

Stuur per persoon een apart inschrijvingsformulier door. Eén voor jezelf en één voor je danspartner. Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ dat je geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van een van de  onze facebookgroepen 'danspartner gezocht'.


Zowel Shana als Mathieu deden beiden heel wat ervaring op in de aloude koppeldansgenres, met een basisfocus vanuit de Swing, Lindy Hop en Blues, genres waarin zij lesgeven en van waaruit ze vernieuwende technieken nemen om het slowdansen aan te leren.In elke workshop of les besteden ze veel aandacht aan een comfortabele vorm van leiden en volgen. Van een verstaanbare techniek, over verschillende bewegingen en variaties, tot ruimte voor persoonlijke creativiteit in je dans.Er zijn momenteel geen cursussen Koppeldansen Swingin' and Fast gepland.


Terug naar overzicht