Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Gewoon koppeldansen: Bluesin' and Slow

Shana en Brieuc


Gewoon koppeldansen? Niet de meest catchy naam, maar de vlag dekt de lading! Je leert er dansen met z’n tweeën en het is vooral ook makkelijk toe te passen in je eigen uitgaansleven. De pingpongfuif, een trouwerij of gewoon in je stamkroeg? Een oldie door de boxen, of een hedendaagse hit… Comfortabel bewegen op de muziek, een goeie technische basis voor leiden en volgen, en ruimte voor vrijheid en creativiteit tijdens de dans.

Bluesin’ and Slow? Denk aan een slowke, maar dan eentje waar we ver buiten de lijntjes van het gekende waggelen gaan tekenen. Dit zowel op oude en nieuwe muziek, en van wat sneller tot héél traag. Een fragiele communicatie met twee, tot uitbundig schuren!

In dit weekend leggen we de basis aan bewegingen en technieken om je slow op te bouwen tot een boeiende dans.

Deze workshop is trouwens perfect te combineren met de Swingin’&Fast, die eerder dit voorjaar wordt gegeven.

Je hoeft geen specifieke ervaring te hebben om deel te nemen aan de workshop. Zoals elke dans, start de workshop met comfortabel bewegen op de gebruikte muziek. Daarna volgen figuren, steeds met variaties en ruimte voor eigen creativiteit. Alles wordt zo aangeleerd dat je het eenvoudig kan leiden en volgen.

Opgelet: vanwege de covid-maatregelen zal er niet kunnen gewisseld worden van danspartner en moet je met een partner inschrijven die tot je bubbel behoort. 

Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 

Zowel Shana als Brieuc zijn gepassioneerd door dans. Ze deden beiden heel wat ervaring op in de aloude koppeldansgenres, met de grootste input vanuit de Swing, Lindy Hop en Blues, genres waarin zij lesgeven en van waaruit ze vernieuwende technieken nemen om het swing- en slowdansen aan te leren. In elke workshop of les besteden ze veel aandacht aan een comfortabele vorm van leiden en volgen. Van een verstaanbare techniek, over verschillende bewegingen en variaties, tot ruimte voor persoonlijke creativiteit in je dans


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Balzaal)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Za 5/12, Zo 6/12

14:00-17:00

Kansentarief uitpas 13.6 €
Student 56 €
Basis 68 €
Deze cursus is volzet! Je kan wel inschrijven maar komt daardoor automatisch op de wachtlijst terecht!Inschrijven
 

Terug naar overzicht