Detail Cursus
Kinderen > Workshops/danskampen

Modern Jazz Danskamp

Bieke De Vuyst (geboortejaar 2008-2010)


We putten in dit danskamp uit 2 stijlen: Modern en Jazz. Twee stijlen die een goede basis voor elke danser(es) vormen. De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst en de muziek is moderner. Je leert een flinke dosis techniek en expressief dansen. Veel bewegingen worden met licht gebogen benen gedanst.

Kenmerkend voor Modern Jazz zijn de energieke bewegingen, die als accenten van de dans samenvallen met de accenten en/of beat van de muziek. Dit maakt de stijl zeer geliefd in musical,

We verkennen de belangrijkste basis aspecten van de 2 stijlen. Denk maar aan ritme, coördinatie, isolaties en de techniek. Dit brengen we samen in een mooie dans. Tussendoor knutselen we ter ontspanning of spelen we een spel. En op het einde van de week mag iedereen naar onze toonmoment komen kijken!

Ter info
- Bij goed weer wandelen we naar de speeltuin op het Jan Yoens plein of picknicken we 's middags in het gras vlak bij de dansschool.
- Gratis toezicht van 8u30 tot 9u00 en van 16u30 tot 17u. Tijdens het toezicht zijn er geen begeleide activiteiten.

Bieke heeft al van jong af aan een grote passie voor dans. Ze genoot een opleiding aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en daarna aan MuDa. Inmiddels studeert ze voor docent dans aan de fontys in Tilburg. Ze houdt van leergierige leerlingen die een open houding hebben om te leren en te ontdekken. Er zijn momenteel geen cursussen Modern Jazz Danskamp gepland.


Terug naar overzicht