Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Twerking

Hadewijch


Twerking is een intensieve, energieke en ietwat provocatieve dansstijl vertrekkende vanuit de heupen en een lage squat-positie. Z’n etymologie is niet geheel duidelijk. Mogelijk is het een afgeleide van ‘footwork’ of een samenvoeging tussen ‘twist’ en ‘jerk’. Maar in ons woordenboek komt ‘twerk’ van WORK IT, want dat is wat van een twerker verwacht wordt.
In twerking zitten zowel het explosieve, krachtige als het zwoele en sensuele. Deze manier van dansen dook al op eind jaren ’70 in de underground party’s van de Bronx waar vrouwen zonder schroom zich mee in de strijd gooiden tussen de b-boys. Bepaalde twerk moves komen trouwens ook voor in disco, afro, reggaeton en dancehall.

Twerken draait uiteindelijk om de chemie tussen 2 personen, het elkaar uitdagen om je billen op de meest sexy mogelijke manier te laten bewegen en letterlijk zo diep mogelijk te gaan. Dat vraagt uiteraard wat fysiek uithoudingsvermogen, maar het is ook controle krijgen over bepaalde spieren om je kont de richting uit te sturen die jij wil.

Deze workshop zal dan ook focussen op de nodige attitude en een bijhorend gevoel van vrijheid tijdens het dansen. Er wordt vertrokken vanuit enkele basis heupbewegingen om van daaruit naar de meer specifiekere twerkmoves over te gaan. Deze konttricks doen we zowel staand, als op handen en voeten, als op de knieën... dus knielappen zijn geen overbodige luxe. Daarnaast wordt er ook aan een kleine choreo gewerkt met invloeden uit de Jamaicaanse dancehall, afrobeat en hiphop.

Hadewijch is als kind begonnen met hip hop, maar heeft zich in de loop der jaren in verschillende stijlen verdiept. Haar kracht zit wel vooral in de iets stoerdere genres en energie is haar sterkste punt. Ze volgde een opleiding in de Fontys Dansacademie in Tilburg en is reeds 6 jaar danseres bij ’t Schoon Vertier en momenteel zeer actief met Twerkshop. Daarnaast is ze ook fulltime leerkracht muzikale opvoeding op Sint-Paulus in Gent.
Meer info: www.twerkshop.be


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen (geen buitenschoenen) en knielappen mee


Er zijn momenteel geen cursussen Twerking gepland.


Terug naar overzicht