Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Electro Swing

Shana Van Cauwenberghe


De jaren twintig en dertig waren roerige tijden, waarin de swingrage opbloeide. Men danste op uptempo jazzmuziek en de danssoorten lindyhop, de charleston, de cakewalk en de jitterbug werden enorm populair. Dergelijke dansstijlen waren echter voor die tijd opvallend wild, wat in het begin voor controverse zorgde. Tegenwoordig wordt de swing door moderne popartiesten in een nieuw jasje gestoken met invloeden uit de electronische muziek, hiphop en wereldmuziek zoals Parov Stelar of Disco Partizani doet. Daarnaast zijn remixes van klassiekers zoals die van Artie Shaw, Ella Fitzgerald, Fred Astaire en Andrew Sisters weer op de dansvloer te horen. Met deze verfrissende aanpak is de swing terug van nooit weggeweest!

In deze workshopreeks, waarin solo gedanst wordt, starten we met basismoves uit de elektroswing (denk maar aan de charleston, running man en shufflefeet.) . De tweede dag bouwen we hierop verder en gaan we nog meer groovy, poppy, jazzy en uptempo. Als afsluiter krijg je heel wat tricks en inspiratie mee om er uiteindelijk lekker je eigen ding mee te doen.

Shana geeft les in Swing en Blues en heeft haar dansroots in de swing, lindyhop, authentic jazz en moderne dans.  Ze mixt deze stijlen en het resultaat is een energetische, plezierige solodans die je heel wat dansmoves oplevert. Vanuit haar bewegingsterapeutische opleiding hecht Shana vooral aandacht aan plezierbeleving op de dansvloer en de persoonlijke touch van de danser.


NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 4)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Ma 28/10, Di 29/10, Wo 30/10

19:30-21:30

Kansentarief uitpas 10.8 €
Studenten 45 €
Basis 54 €
Inschrijven
 

Terug naar overzicht