Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Modern Dansstage

Bieke De Vuyst


We putten in deze dansstage uit 2 stijlen: Modern en Jazz. Twee stijlen die een goede basis voor elke danser(es) vormen. De bewegingen zijn gebaseerd op het ballet maar worden veel vrijer gedanst en de muziek is moderner. Je leert een flinke dosis techniek en expressief dansen. Veel bewegingen worden met licht gebogen benen gedanst. Kenmerkend voor Modern Jazz zijn de energieke bewegingen, die als accenten van de dans samenvallen met de accenten en/of beat van de muziek. Dit maakt de stijl zeer geliefd in musical, film en televisie (show/musicaldans). 

Er wordt techniek en materiaal aangereikt, maar er zal ook met opdrachtjes gewerkt worden, zodat je op 3 dagen tijd uitgedaagd wordt.

Bieke heeft al van jong af aan een grote passie voor dans. Ze genoot een opleiding aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en daarna aan MuDa. Inmiddels studeerde ze af als docent dans aan de Fontys in Tilburg. Ze houdt van leergierige leerlingen die een open houding hebben om te leren en te ontdekken.Er zijn momenteel geen cursussen Modern Dansstage gepland.


Terug naar overzicht