Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Hedendaagse dans - Flying Low

Narendra Patil


De flying low techniek focust op de relatie van de danser met de vloer. Narendra gebruikt simpele bewegingspatronen die de relatie tussen het centrum van het lichaam en de gewrichten activeren. We bewegen efficiënt naar de vloer en komen terug recht met behulp van ademhaling, snelheid en het loslaten van energie doorheen het lichaam. Er wordt gefocust op de lichaamsbouw om de fysieke perceptie en alertheid van de danser te verbeteren. Via partnering en dans worden de wetten van de fysica geëxploreerd: cohesie en expansie. Via flying low gaan we op zoek naar bestaande spiralen in ons lichaam en onze bewegingen die de danser helpen om de ruimte van alle kanten te benaderen. De spiralen brengen de danser doorheen de hele ruimte, zowel op de vloer als staande. Check dit prachtige filmpje!

Deze 3 sessies kunnen apart of samen gevolgd worden.

Narendra Patil is een professionele danser uit India die gespecialiseerd is in hedendaagse Indische dans, de Flying Low techniek en Improvisatie. Hij geeft al meer dan 10 jaar les aan de Terence Lewis Academy in Mumbai, en is de eerste Indische hedendaagse danser die meerdere keren een beurs toegekend kreeg om in de leer te gaan bij grondlegger David Zambrano om zich te verdiepen in de "Flying Low” en “Passing Through” techniek. Bij het ontwikkelen van zijn eigen dansvocabularium liet hij zich inspireren door klassieke Indische dans, Indische martial arts en yoga.

We hadden al het geluk om Narendra verschillende keer te kunnen boeken voor workshopz en stagse. De reacties waren bijzonder goed. Niet alleen is dit een buitenkans om de prachtige danstaal van deze bijzondere danser te leren kennen, maar kan je als danser ook heel wat opsteken, want Narendra is een uitstekende docent!Er zijn momenteel geen cursussen Hedendaagse dans - Flying Low gepland.


Terug naar overzicht