Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Twerkshop

Gytha, Gaspard en Elena


Twerking is een provocatieve dansstijl vertrekkende vanuit de heupen en een lage squat-positie. Het is intensief, energiek en uitdagend. Z’n etymologie is niet geheel duidelijk. Mogelijk is het een afgeleide van ‘footwork’ of een samenvoeging tussen ‘twist’ en ‘jerk’. Maar in ons woordenboek komt ‘twerk’ van WORK IT, want dat is wat van een twerker verwacht wordt.

Deze workshop zal dan ook focussen op de nodige attitude en een bijhorend gevoel van vrijheid tijdens het dansen!

Gytha, Gaspard  Elena hebben elkaar dankzij deze liefde voor ‘attitude’ gevonden. Beide stromen ze over van energie en genieten ze ten vollen van dansen zonder schaamte en beoordeling. (Twerken kan verleidend , agressief of zelfs denigrerend zijn, maar het hoeft niet. Ieder kiest voor zich welke sfeer en welke invulling je eraan geeft.)

GYTHA heeft de smaak van twerken te pakken sinds ze in 2011 uitging in Oeganda. Een donkere club, diepe beats, niemand die (haar) Engels verstaat en dus niet anders kunnen dan dansen. Dansen tot je niet meer op je benen kan staan. Een onbeschrijfelijke sfeer van uitdaging, humor, instinct en schaamteloosheid. Diezelfde sfeer opzoeken in onze contreien is niet gemakkelijk, maar twerken biedt mogelijkheden…

ELENA was verbouwereerd toen ze Twerkshop voor het eerst bezig zag. Als even later audities werden gehouden voor nieuwe twerkers, twijfelde ze geen moment. Het begon voor haar als een guilty plessure van moves oefenen in de badkamer. Dat transformeerde zich al snel in twerken en shaken vol overgave op talloze podia. Schaamteloos alles goed laten blubberen, daarin vindt zij vrijheid, ontlading en expressie. You’ve gotta shake what your mama gave ya.

GASPARD kwam twee jaar geleden in aanraking met twerking, in een perfomance genaamd "Met Liefde". Het onderzoek naar kracht, verleiding en aantrekking fascineerde hem. Hoewel het in oorsprong een vrijheidsdans voor vrouwen is, heeft hij het overgenomen met wortel en al. Hij heeft het zich eigen gemaakt, met liefde, en is klaar om dit delen. Zijn werk is gebaseerd op de isolatie van lichaamsdelen, het acrobatische twerken en de basis tools om alles van je af te schudden!Er zijn momenteel geen cursussen Twerkshop gepland.


Terug naar overzicht