Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Afro-Pop

Annie Brosteau


Met tomeloze energie en positive vibes neemt Annie Brosteau je mee in een choreografie waarbij je kennis maakt met een mengeling van stijlen en de typische creativiteit die haar handelsmerk werd. We dansen op Afrikaanse populaire muziek, ttz. een mix van Hip Hop, Ragga, Afrikaanse dans, ...
Ambiance verzekerd en een niet te missen dans-explosie!!!

Annie Brosteau startte al zeer jong met Hedendaagse dans, maar werd gespot door een Hiphopgezelschap. Met dit team doorkruiste ze België, Turkije en Congo en verdiepte ze zich verder in de Hiphop waarbij de stijl van Janet Jackson en Paula Abdul haar het meest inspireerden. Omwille van haar Afrikaanse roots, realiseerde ze zich geleidelijk dat Afrikaanse muziek haar het meeste energie gaf, dus verdiepte ze zich in deze intense dansvorm en integreerde de codes en emoties van de Afrikaanse dans in haar eigen danstaal. Via het project "Femme tous simplement", geregisseerd door Dobet Gnahore, ontdekte ze de mix van Afrikaanse en hedendaagse dans.

Ze maakte naam -samen met danspartner Marcia Gudo- met hun vlammende dansimprovisaties tijdens de concerten van ‘Afro Beat’ van Kologbo Oghene, voormalig lid van Fela Kuti.
Met het project ‘Afro Celt Sound System’ dat reeds jaren wereldwijd toert met muzikanten komend uit allerlei muziekstijlen en met een uitgebreid instrumentarium (viool, kora, doedelzak, platina, fluit, elektrische gitaar, ...) opent ze de deuren van haar creativiteit en brengt op het podium een explosie van genres.


Praktische info

Deze workshop werd geannuleerd!


Er zijn momenteel geen cursussen Afro-Pop gepland.


Terug naar overzicht