Detail Cursus
Kinderen > Workshops/danskampen

paasvakantie: Ballet en Hedendaags danskamp

Nicole Kohler (geboortejaar 2011 tem 2014)


Tijdens deze week werken we aan de basisposities van ballet, doen we oefeningen op de grond en aan de barre, voor de spiegel en door de zaal. We werken aan een mooie houding, verfijnen onze techniek en stretchen om leniger te worden.

Daarnaast gaan we tijdens de hedendaagse dans op zoek naar onze eigen danstaal en expressie-mogelijkheden om tot een choreografie te komen.

 

Dit kampje is voor kinderen die al een  basis hebben (min. half jaar ervaring met Ballet of al een Ballet kamp gevolgd).

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid. Ze stond op het podium met sterdansers Jorge Donn, Michael Barichnikov en Maïa Plissetkaïa.  In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste. Na deze glansrijke carrière wijdt ze zich aan het onderwijs van beginnende kleuters tot professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten sloten zich al aan bij grote Europese dansscholen. 

Ter info
* Bij goed weer wandelen we naar de speeltuin op het Jan Yoens plein of picknicken we 's middags in het gras vlak bij de dansschool.

OMWILLE VAN DE NIEUWE CORONAMAATREGELEN IS ER GEEN TOEZICHT VOOR EN NA HET KAMP.


Praktische info

Voor dit kampje dragen meisjes voor het ballet een maillot zonder franjes zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en balletschoentjes (soft). Collants mogen maar zijn geen must. Geen sieraden en lange haren samengebonden. Voor hedendaags voorzie je een legging of joggingsbroek. De jongens dragen een aanspannende witte T-shirt, een zwart aanspannend broekje of legging zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en zwarte balletschoentjes (soft).


Er zijn momenteel geen cursussen paasvakantie: Ballet en Hedendaags danskamp gepland.


Terug naar overzicht