Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Salsa Introductie

Jurgen Bral


Driedaagse introductieworkshopmaak kennis met de basis van Salsa.

Salsa is één van de meest opzwepende en feestelijke dansen. De dans is afkomstig uit Cuba. Het woord Salsa is het Spaans voor saus waarbij Salsa vooral verwijst naar de mix van vroegere muziekstijlen als son, rumba, mambo en cha-cha-cha met Amerikaanse en Latin jazz.

Deze Latijnse partnerdans is pittige en zuiders. Het ritme van de Cubaanse Salsa is meestal vrij snel. De man leidt de vrouw in allerlei figuren en laat daarbij alle ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de vrouw. Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden en volgen maar ook wel een dans van verleiden... 

Na 15 jaar ondergedompeld te zijn in de Cubaanse salsa en Latino dansen is de tijd rijp voor Jürgen Bral om de microbe door te geven. Met een dynamische aanpak wordt de typische eigen stijl overgebracht. Af en toe afgeweken van de klassieke Cubaanse stijl maar zonder het originele uit het oog te verliezen. Maak u klaar voor passie en overgave.

Salsa is een partnerdans:
Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 
Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep salsapartner gezocht.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen Salsa Introductie gepland.


Terug naar overzicht