Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Afro-Braziliaanse dans - Workshop

Aline Valentim


Aline geeft een tweedaagse dansstage rond een dans die zich kenmerkt door grote, aardse, intensieve en opzwepende bewegingen!

Maak kennis met de unieke stijl van deze danseres waarin ze gezondheid, identiteit en empowerment tracht te binden via lichaamsexpressie en dans. Daarvoor laat ze zich inspireren door de elementen, energieën en archetypes van de orixás (Afro-Braziliaanse goden), dialogeert ze met traditionele dans en is ze in een permanente zoektocht naar Afrikaanse dansen. Aline neemt het lichaam als veld om rond te bouwen, om kennis te vergaren en zwarte en hedendaagse identiteiten te recreëren.

De Braziliaanse danseres en choreografe Aline Valentim is een referentie wat betreft Afro-Braziliaanse dans en regionale dansen uit Brazilië, zoals maracatu, coco, ciranda, afoxé, cavalo marinho en tambor de crioula. Ze heeft 16 jaar ervaring bij Rio Maracatu en haar eigen dansgezelschap Babalakina viert in 2015 een jaar lang zijn tiende verjaardag.

Naast docente is Aline ook choreografe, ze creeërde spektakels en choreografiën met Afro-hedendaagse en regionale Braziliaanse danselementen. Ze gaf reeds internationale workshops in Denemarken, Spanje, Portugal, Finland, Zweden, Frankrijk en Argentinië. Haar ervaring en natuurlijke charisma zijn meteen een schot in de roos bij het publiek.

Aline Valentim is sociologe van opleiding en werkt in het domein van de Zwarte Kunst en Cultuur als onderzoekster, maar werkt ook vaak in sociale projecten.

Enkele video's
Workshop maracatu dans
Aline praat over maracatu


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen Afro-Braziliaanse dans - Workshop gepland.


Terug naar overzicht