Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Flamenco: Bata de Cola

Saïdjah 'La Zambra'


Met een Bata de Cola dansen is het summum van vrouwelijkheid en sensualiteit... maar je kan er ook krachtig en heel ritmisch mee dansen. Het biedt vele opties. Ideaal om een Alegrias te dansen of voor een Solea een extra majestueus effect te geven. Tijdens een traditionele Flamenco voorstelling zal je bij de Bailaora altijd een dans zien met Bata de Cola.
Tijdens deze workshop werken we aan de basis techniek en bewegingen van de Bata de Cola op het compas van Alegrias.

Saïdjah “La Zambra”  is geboren in een muzikale familie, haar moeder is de flamencodanseres Geneviève Galo. Zo is flamenco van in haar kinderjaren een deel van haar leven. Na haar middelbare studies trok  Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan de flamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco”.
In Sevilla studeerde ze ook aan de flamencoschool "Estudio de Danza y Guitarra Flamenca de Eduardo Rebollar y Yolanda Lorenzo". Van september tot december 2010 volgde ze nog een intensieve opleiding aan de academie "Fundacion Cristina Heeren de Arte Flamenco" te Sevilla en bijkomende lessen in "Escuela de Arte Flamenco Manuel Betanzos".

Saïdjah is gespecialiseerd in het dansen met attributen: Bata de cola, abanico, sombrero en mantón. Ze was te zien als flamencodanseres in de film "Dance the world" van Marie Jo Lafontaine in het jaar 2008. Ze treedt op met haar eigen groepen "Alma Flamenca" met o.a. Marquito Velez en Ivan Smeulders en “La Bailaora y Los Rubios”, samen met Emile Verstraeten en Filip Bruffaerts. Kenmerkende sleutelwoorden voor Saïdjah zijn klassevolle sensualiteit, elegantie, professionalisme, en een krachtige expressie.

foto: Saïdjah Galo (c) Hugo Van Beveren


NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Halfgevorderd +Danshuis De Ingang (Studio 1)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Ma 23/8, Di 24/8

20:40-22:10

Kansentarief uitpas 6 €
Student 25 €
Basis 30 €
Inschrijven
 

Terug naar overzicht