Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Dans date - Argentijnse Tango

Saskia en Steven


Hou je van de vurige ingetogenheid van die gloedvolle dans De Argentijnse Tango? Maar heb je nooit een danspartner weten strikken?

Dan is dit je kans: voor deze workshop mag je solo inschrijven! Wij zorgen voor de nodige danspartners. Wie weet loop je wel een dansmaatje tegen het lijf en kan je je inschrijven voor de septemberreeks!

De Argentijnse tango is de dans bij uitstek waarbij de gelijkwaardigheid tussen leider en volger kan toegepast worden. Het is een heerlijke, blijvend fascinerende improvisatiedans waar écht samendansen (leiden en volgen) centraal staat. Elke nieuwe tango dient zich aan als een leeg blad, een ontdekking, een nieuw verhaal. Een gesprek zonder woorden, een plagerig spel van vraag en antwoord dat vorm geeft aan de passie, het drama, de humor, de melancholie, de speelsheid, … van de muziek en van de dansers. 

Saskia en Steven benaderen de tango (dans en muziek) zowel met respect voor zijn geschiedenis als oog voor zijn hedendaagse vorm. Ze beheersen beiden het leiden en volgen wat niet alleen het dansen verrijkt, maar ook pedagogisch sterke troeven biedt voor henzelf en hun dansers/leerlingen. In de lessen werken ze aan lichaamsbewustzijn en techniek, met een constante aandacht voor de connectie en communicatie tussen leider en volger, en dat gekruid met een vleugje humor! Zij willen vooral het plezier van het samen dansen doorgeven, en glimlach op het gezicht van hun dansers laten verschijnen en dat hun dansers genieten. Daarom stimuleren ze graag de creativiteit, speelsheid, muzikaliteit en dansbeleving..

Vind een danspartner in onze facebookgroep 'tangopartner' gezocht. 


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Breng propere schoenen mee met een gladde zool, die je aantrekt voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Dans date - Argentijnse Tango gepland.


Terug naar overzicht