Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Salsa Introductie

Lisette Herrera Chez


Salsa is één van de meest opzwepende en feestelijke dansen. De dans is afkomstig uit Cuba. Het woord Salsa is het Spaans voor saus waarbij Salsa vooral verwijst naar de mix van vroegere muziekstijlen als son, rumba, mambo en cha-cha-cha met Amerikaanse en L

Deze Latijnse partnerdans is pittige en zuiders. Het ritme van de Cubaanse Salsa is meestal vrij snel. De man leidt de vrouw in allerlei figuren en laat daarbij alle ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de vrouw. Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden en volgen maar ook wel een dans van verleiden...  Lisette leert je dit alles aan de hand van de authentieke, pure, onversneden Cubaanse Salsa.

Salsa is een partnerdans:
Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 
Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep salsapartner gezocht.

Lisette Herrera (Cuba, Havana) studeerde dans en choreografie, met een uitgesproken interesse voor de verschillende vormen van folkloristische dansen uit Cuba. Daarna gaf ze 10 jaar les in het Museo Municipal de Guanabacoa (Havana), waarna ze benoemd werd tot instuctrice voor dansleraars in het Centrum voor Dans en Cultuur van de Provincie Havana. Vele dansleraren uit heel Cuba werden in die 5 jaar door haar opgeleid.
Lisette Herrera Chez woont ondertussen 15 jaar in Gent, is gehuwd en heeft een dochtertje. Ook in Gent en wijde omstreken gaf ze, met een warm hart voor haar land en zijn cultuur, les in de verschillende dansen die Cuba rijk is (Rumba, Son, Danzón, Cha Cha, Merengue, Salsa e.a.).  Ze geeft les op een gemoedelijke, goedlachse en zachte manier die haar eigen is, kortom, ze tovert je in gedachten naar een bar aan het strand met palmbomen, rhum en vrolijke mensen...


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Breng propere schoenen mee met een beetje een gladde zool, die je aantrekt voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Salsa Introductie gepland.


Terug naar overzicht