Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Dans date - Salsa

Lisette Herrera Chez


Je bent gék van de Salsa, één van de meest opzwepende en feestelijke dansen uit Cuba en zou eens heel graag een workshop volgen. 

Maar helaas! Je vindt geen gewillige danspartner! Dan is dit je kans: op deze blind date kan je helemaal alleen inschrijven! Wij zorgen dat je een danspartner hebt, zodat je kan proeven van deze heerlijke pittige dans.

Deze Latijnse partnerdans is vrolijk en zuiders! Het ritme van de Cubaanse Salsa is meestal vrij snel. De man leidt de vrouw in allerlei figuren en laat daarbij alle ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de vrouw. Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden en volgen maar ook wel een dans van verleiden...  Lisette leert je dit alles aan de hand van de authentieke, pure, onversneden Cubaanse Salsa.

Lisette Herrera Ches studeerde dans en choreografie, met een uitgesproken interesse voor de verschillende vormen van folklore dansen uit Cuba. In 1984 behaalde ze het diploma lerares-instructrice en choreografe. Ze won nationale prijzen en nam deel aan televisieprogramma’s en evenementen. Ze werkte heel lang in de Casa de Cultura van Guanabacoa en het Museo Municipal de Guanabacoa in Havana. Daarna werd ze benoemd tot instructrice voor dansleraren in opleiding in het Centrum voor Dans en Cultuur van de Provincie Havana. Vele dansleraren uit heel Cuba werden in die jaren door haar opgeleid. Ze geeft les met een warm hart voor haar land en zijn cultuur. 

Vind een danspartner op facebook: word lid van onze facebookgroep salsapartner gezocht.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Breng propere schoenen mee met een beetje een gladde zool, die je aantrekt voor je de danszaal ingaat.

Praktische info

Deze Salsadate is combineerbaar met de tangodate...


Er zijn momenteel geen cursussen Dans date - Salsa gepland.


Terug naar overzicht