Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Afrikaanse dansexpressie (half-gev/gev)

Reintje Callebaut


In deze workshopreeks nemen we de tijd om een aantal dingen uit te diepen.
Uiteraard beginnen we met een goede opwarming waarbij je lichaamsbewustzijn en je kracht worden vergroot en besteden we een deel van de les om je basis te versterken en uit te diepen.
Dan gaan we per workshop met een andere focus aan de slag: de ene keer werken we op snelheid en uithoudingsvermogen, de andere keer aan het uitdiepen van details, de volgende keer aan expressiviteit en inleving en de interactie met de muzikanten, die elke workshop weer present zijn.
Elke keer zal Reintje je uitdagen om (kleinere of grotere) grenzen te verleggen, zonder het dansplezier uit het oog te verliezen.

Voor dansers met minimum 1 jaar ervaring Afrikaanse Dans (expressie) of een stevige basis in andere dansen, met een goed lichaamsbewustzijn.

Reintje Callebaut kreeg een beeldende opleiding die haar de kracht van de verbeelding gaf. Later werd ze gefascineerd door Afrikaanse dans. In de loop der jaren volgde ze les bij alle grote namen in Europa en trok ze verschillende keren naar Afrika om zich bij te scholen. Tussendoor volgde ze een opleiding moderne dans en improvisatie en proefde ze van tal van andere disciplines. Ze geeft al 25 jaar met heel veel enthousiasme les en is één van de drijvende krachten achter Danshuis De Ingang.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen Afrikaanse dansexpressie (half-gev/gev) gepland.


Terug naar overzicht