Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Argentijnse tango - Neo Tango

Saskia & Steven


De Argentijnse tango, ontstaan eind 19e eeuw, blijft tot op vandaag verder evolueren als muziekgenre en als dans. In de jaren '90 ontstond, vooral buiten Argentinië, de neotango. De ‘klassieke’ Argentijnse tangomuziek werd toen herontdekt en vermengd met invloeden uit hedendaagse muziekstijlen (electronica, trip hop, house, rap, …). Bajofondo, Gotan Project, Otros Aires, Tanghetto, ... zijn wereldwijd populair.

De neotango zorgde ook voor een herontdekking van de dans, vooral bij jongeren. Enerzijds wordt terug gegrepen naar de authentieke straattango van eind 19de eeuw, anderzijds wordt geëxperimenteerd met invloeden uit andere dansen. In deze workshop verkennen we enkele kenmerkende dansbewegingen uit de neotango, die het contrastrijke en improvisatorische karakter van de dans verrijken.

Basiskennis tango vereist.

Saskia en Steven benaderen de tango zowel met respect voor zijn geschiedenis als met oog voor zijn hedendaagse vorm. Ze beheersen beiden het leiden én het volgen, een pedagogisch sterke troef voor henzelf en hun leerlingen. In de lessen werken ze aan lichaamsbewustzijn en techniek, met een constante aandacht voor de connectie en communicatie tussen leider en volger, en dat gekruid met een vleugje humor. Zij willen vooral het plezier van het samen dansen doorgeven. Daarom stimuleren ze graag de creativiteit, speelsheid, muzikaliteit en dansbeleving.

Heb je een danspartner: per persoon 1 inschrijvingsformulier invullen en 1 betaling per persoon uitvoeren aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ dat je geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep 'tangopartner gezocht'.Er zijn momenteel geen cursussen Argentijnse tango - Neo Tango gepland.


Terug naar overzicht