Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Workshops

Chachacha

Lisette Herrera Ches


De Cha cha cha is een Cubaanse  koppeldans, ontstaan op het eind van de jaren 40. Deze dans heeft een dwingend en zeer herkenbaar ritme dat makkelijk is mee te tellen : cha cha cha 1- 2 cha cha cha. Het geluid van de "guayo" (percussieinstrument) samen met het in kadans verplaatsen van de voeten, heeft geleid naar de originele naam (cha-cha-cha) van het ritme.

De workshop is bedoeld voor iedereen die deze Cubaanse stijl wil leren, ongeacht je salsa ervaring.

Lisette Herrera (Cuba, Havana) studeerde in Havana dans en choreografie. Ze gaf 10 jaar les in het Museo Municipal de Guanabacoa (Havana), waarna ze benoemd werd tot instuctrice voor dansleraars in het Centrum voor Dans en Cultuur van de Provincie Havana. Vele dansleraren uit heel Cuba werden in die 5 jaar door haar opgeleid.

Lisette woont ondertussen ruim 15 jaar in Gent. Ze geeft les met een warm hart voor haar land, zijn cultuur en zijn verschillende dansen (Rumba, Son, Danzón, Cha Cha Cha, Merengue, Salsa e.a.). Ze geeft les op een gestructureerde manier met de nodige persoonlijke aandacht.

Voor deze workshop schrijf je bij voorkeur in met een een danspartner

Heb je een danspartner: per persoon 1 inschrijvingsformulier invullen en 1 betaling per persoon uitvoeren aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 
Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ dat je geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep salsapartner gezocht.Er zijn momenteel geen cursussen Chachacha gepland.


Terug naar overzicht