Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Salsa - Cubaanse Salsa

Lisette Herrera Ches


Deze Latino partnerdans is pittig en zuiders qua sfeer en stijl. Het ritme is meestal vrij snel. De man leidt de vrouw en laat daarbij ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de vrouw. Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden.

Lisette leert je op een gestructureerde manier en met de nodige persoonelijke aandacht de authentieke, pure, onversneden Cubaanse Salsa. Deze stijl wordt gekenmerkt door veel heup- en soms ingewikkelde armbewegingen. 

Beginners (niv1) = zonder ervaring in Salsa, zie ook Salsa met Jürgen.
Met basiservaring (niv2) = 1 lessenreeks achter de rug, zie ook Salsa met Jürgen.
Halfgevorderden (niv3) = 1 jaar Salsa ervaring
Vanaf niveau 4 krijg je in de les ook 'Rueda de Casino' aangeleerd. 

Noteer naast de data van je lessen ook de oefenmomenten in je agenda:
elke 3de vrijdag in de balzaal vanaf 21u15. Op deze oefenavonden is iedereen welkom.

Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. 
Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden. Je kan best ook lid worden van onze facebookgroep salsapartner gezocht.

Lisette Herrera Ches studeerde dans en choreografie, met een uitgesproken interesse voor de verschillende vormen van folklore dansen uit Cuba. In 1984 behaalde ze het diploma lerares-instructrice en choreografe. Ze won nationale prijzen en nam deel aan televisieprogramma’s en evenementen. Ze werkte heel lang in de Casa de Cultura van Guanabacoa en het Museo Municipal de Guanabacoa in Havana. Daarna werd ze benoemd tot instructrice voor dansleraren in opleiding in het Centrum voor Dans en Cultuur van de Provincie Havana. Vele dansleraren uit heel Cuba werden in die jaren door haar opgeleid. Ze geeft les met een warm hart voor haar land en zijn cultuur. 


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Salsa - Cubaanse Salsa gepland.


Terug naar overzicht