Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Hedendaagse dagtraining

Nicole Kohler


De Hedendaagse danstraining van Nicole geeft de kans om op een professionele en uitgebreide manier de kennis van Hedendaagse Dans te verbreden en te verdiepen. De cursus is ontwikkeld voor alle studenten met een gevorderde Hedendaagse danservaring of voor professionelen om te trainen. Of je bent zelf lesgever dans- of beweging en wil je repertoire uitbreiden? Dan is deze dagcursus een uitgelezen kans. De lessenreeks biedt de mogelijkheid om technisch en artistiek door te groeien. Er wordt gewerkt aan een pittig tempo en er gaat veel tijd naar het verfijnen van de bewegingen tot in de details. Er wordt gestreefd naar een volledige ontwikkeling als danser. Nicole weet haar leerlingen telkens weer te boeien en te motiveren. 
Jaarlijks bereidt ze met succes leerlingen voor op audities voor Europese scholen (NCSD (Leeds), The Place (London), ArtEZ (Arnhem), Codarts (Amsterdam), SEAD (Salzburg), deSingel (Antwerpen)...). 
Profiteer van haar jarenlange ervaring als danseres bij Béjart. 

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid. Als danseres bij Béjart Ballet Lausanne stond ze op het podium met sterdansers Jorge Donn, Michael Barichnikov en Maïa Plissetkaïa. In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste voor verschillende compagnieën waaronder Graziella Gillebertus en Cathy Sharp’s Tanz Ensemble. Later opende ze haar eigen dansschool ‘Chorégraphia’ in Delémont (Zwitserland), waar ze klassieke en hedendaagse dans gaf. Met haar eigen dansgezelschap creëerde ze een dozijn. Occasioneel schreef ze zelf de muziek voor haar producties. Na deze glansrijke carrière wijdt ze zich aan het onderwijs -van beginnende kleuters tot professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten sloten zich al aan bij grote Europese dansscholen.

Meer info over Nicole Kohler.

Voor deze lessen kan je ook betalen met een 5-beurtenkaart of per les. Zie inschrijvingsvoorwaarden.

Danstip: Volg ook de lessen stretching als aanvulling bij deze lessenreeks. 


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen Hedendaagse dagtraining gepland.


Terug naar overzicht