Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Bollywood

Aaricia


Bollywood beginners

Bollywooddans is een vloeiende, swingende en energieke dans met een flinke dosis kleuren en vrolijkheid. Deze Indiase filmdans kan je vergelijken met clipdance: het thema van de film bepaalt de stijl van de dans. Zo is de ene dans klassiek geïnspireerd, de andere volks, en vind je invloeden van oriëntaalse dans, hedendaags, tapdans, salsa enzovoort.

Wat kan je verwachten in deze Bollywood les? Energie en plezier, inspanning en ontspanning. heup-, schouder-, hoofd- en vingerbewegingen en natuurlijk een leuke choreografie! Lesgeefster Aaricia groeide op met Indische dans en geeft de nodige achtergrond bij de dans en de bewegingen. Haar enthousiasme zal je zeker beroeren!

De eerste 2 lessen zal Aaricia worden vervangen door Anoukh Van de Wiel (danseres bij de Maya Sapera Dance Company)

Bollywood (half)gevorderd

In deze lessenreeks leert Aaricia je een Bollywood choreografie aan op hoger niveau. Via deze choreografie gaan we dieper in op de kwaliteit van onze expressie en dansbewegingen. We werken aan de vloeiendheid van onze bewegingen en aan de verbinding tussen al onze lichaamsdelen. We maken ook een korte dansvideo in Bollywood stijl. Zo werken we in detail aan onze expressie en bewegingen, met als resultaat een mooie herinnering om te bekijken thuis. Nieuwsgierig? Bekijk hier een clipje uit een vorige lessenreeks: https://youtu.be/8SOyXBMJkNY

Deze lessenreeks is open voor mensen met danservaring die minstens de Bollywood introductie hebben gevolgd of reeds Bollywood of andere Indische dansles gevolgd hebben.

De eerste 2 lessen zal Aaricia worden vervangen door Nora Hassaounia (danseres bij de Maya Sapera Dance Company)

Bolly wat?

Het woord Bollywood is afgeleid van de term "Hollywood". De B staat voor Bombay (het huidige Mumbai in India). Bollywood is het grootste filmcentrum in India én wereldwijd. De meeste Bollywoodfilms zijn doordrongen van muziek en dans en vertellen tijdloze verhalen over de liefde en het leven. Zo zijn ze ook bij ons erg populair!

Het leertraject:

* Beginners en basiservaring
* Half-gevorderd en gevorderd
* Indische dans met Maya.

Over Aaricia

De lessen van Aaricia Ponnet (°1992) kenmerken zich door haar enthousiasme en passie voor de dans. Ze is gespecialiseerd in Indische dansen en is daarnaast ook gediplomeerd indologe. De Bollywoodkriebels kreeg ze van thuis uit mee: met het gezin reisde ze sinds haar vierde jaarlijks naar India en haar eerste danspasjes zette ze op Bollywoodmuziek. Ze ging al vroeg op dansles (clipdans, folkdans) en is sinds 2005 in de leer bij Maya Sapera, dé autoriteit op het vlak van Indische dans in België. Van Maya leerde ze Bollywood en Indische Zigeunerdans. Ze ging meermaals naar Rajasthan om er te dansen met lokale danseressen en na 5 jaar in België Kathak te hebben gevolgd bij Guru Shila Mehta en Maya, besloot ze in 2015 om de sprong te wagen en verhuisde ze naar Bombay. Als beursstudent van de Indian Council for Cultural Relations behaalde ze er na anderhalf jaar intensief trainen bij guru Shila Mehta haar diploma in Kathak. Sinds haar terugkeer naar België blijft ze haar liefde voor de Indische dans verspreiden via lessen en voorstellingen.

Aaricia staat al meer dan 10 jaar op het podium. Ze is vaste danser bij de Maya Sapera Company, maakt er deel uit van verschillende projecten (Gori KaDance, de Khan Brothers, Women Speak, Mahasati, TAAL) en won met de MSC meerdere prijzen. Ze was reeds te zien tijdens o.a. de halve finale van Belgium's Got Talent met het danskoor van Yamuna, Europalia India, Couleur Café, Brussel Danst!, de videoclip 'No regrets' van Intergalactic Lovers, de videoclip ‘Radiogolf’ van Eva De Roovere... In India had ze de eer om deel uit te maken van het dansballet 'Mahasati', en op uitnodiging van het Belgische consulaat deelde ze het podium met haar Guru Shila Mehta in het prestigieuze Prince of Wales Museum. Intussen werkt ze samen met Shila en Maya aan de nieuwe podiumproductie ‘Women Speak, inspired by Mahasati’.

In dit VRT-clipje geeft Aaricia uitleg over Bollywood dans: https://www.youtube.com/watch?v=SbbyNJ5VmDM
Meer over Aaricia vind je via www.mayasaperadancecompany.com

Danstip: combineer deze lessenreeks met Oriëntaalse dans of Indische dans.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Beginners of met basiservaringDanshuis De Ingang (Studio 3)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Ma 10/2, Ma 17/2, Ma 2/3, Ma 9/3, Ma 16/3, Ma 23/3, Ma 30/3, Ma 20/4, Ma 27/4, Ma 4/5, Ma 11/5, Ma 18/5, Ma 25/5, Ma 8/6, Ma 15/6, Do 18/6

18:45-19:55

Kansentarief uitpas 26.9 €
Studenten 116 €
Basis 134.5 €
Inschrijven
Beginners of met basiservaring, lessenreeks van 16 lessen. Data zie hierboven. Reservedata 22/6 en 29/6
 
Halfgevorderd / gevorderdDanshuis De Ingang (Studio 3)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Ma 10/2, Ma 17/2, Ma 2/3, Ma 9/3, Ma 16/3, Ma 23/3, Ma 30/3, Ma 20/4, Ma 27/4, Ma 4/5, Ma 11/5, Ma 18/5, Ma 25/5, Ma 8/6, Ma 15/6, Do 18/6

19:55-21:15

Kansentarief uitpas 32 €
Studenten 139 €
Basis 160 €
Inschrijven
Halfgevorderd/gevorderd, lessenreeks van 16 lessen, waarvan 2 met live beleiding. Data zie hierboven. Reservedata 22/6 en 29/6
 

Terug naar overzicht