Detail Cursus
Kinderen > Workshops/danskampen

zomer: Ballet en Hedendaags danskamp

Nicole Kohler (geboortejaar 2012-2014)


Tijdens deze week werken we aan de basisposities van ballet, doen we oefeningen op de grond en aan de barre, voor de spiegel en door de zaal. We werken aan een mooie houding, verfijnen onze techniek en stretchen om leniger te worden.

Daarnaast gaan we tijdens de hedendaagse dans op zoek naar onze eigen danstaal en expressiemogelijkheden om tot een choreografie te komen.

Niveau: voor dit kampje is geen ervaring nodig.

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid. Ze stond op het podium met sterdansers Jorge Donn, Michael Barichnikov en Maïa Plissetkaïa.  In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste. Na deze glansrijke carrière wijdt ze zich aan het onderwijs van beginnende kleuters tot professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten sloten zich al aan bij grote Europese dansscholen. 

Ter info
* Bij goed weer scheppen wat frisse lucht door te wandelen naar de speeltuin op het Jan Yoens plein of 's middags te picknicken in het gras vlak bij de dansschool.
* Gratis toezicht van 8u30 tot 9u en van 16u30 tot 17u. Tijdens het toezicht zijn er geen begeleide activiteiten.


Praktische info

Voor dit kampje dragen meisjes voor het ballet een maillot zonder franjes zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en balletschoentjes (soft). Collants mogen maar zijn geen must. Geen sieraden en lange haren samengebonden. Voor hedendaags voorzie je een legging of joggingsbroek. De jongens dragen een aanspannende witte T-shirt, een zwart aanspannend broekje of legging zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en zwarte balletschoentjes (soft).

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Geboortejaar 2012-2014Danshuis De Ingang (Studio 2)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Ma 5/7, Di 6/7, Wo 7/7, Do 8/7, Vr 9/7

09:00-16:30

Kansentarief uitpas 41.5 €
Student 140 €
Inschrijven
kamp van 5 dagen
 

Terug naar overzicht