Detail Cursus
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Ballet introductie (Klassiek)

Nicole Kohler


Maak gedurende 5 lessen kennis met de basistechnieken van Klassiek Ballet, zoals de verschillende posities, houding van de schouders en armen, stand van de voeten... en werk aan je lenigheid.

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid. Ze stond op het podium met sterdansers Jorge Donn, Michael Barichnikov en Maïa Plissetkaïa. 

In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste voor verschillende compagnieën waaronder Graziella Gillebertus en Cathy Sharp’s Tanz Ensemble. Later opende ze haar eigen dansschool ‘Chorégraphia’ in Delémont (Zwitserland), waar ze klassieke en hedendaagse dans gaf. Met haar eigen dansgezelschap creëerde ze een dozijn voorstellingen. Occasioneel schreef ze zelf de muziek voor haar producties. 

Na deze glansrijke carrière wijdt ze zich aan het onderwijs van beginnende kleuters tot professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten sloten zich al aan bij grote Europese dansscholen. 

Danstip: Volg ook de lessen stretching als aanvulling bij deze lessenreeks. 


Benodigd materiaal

Draag softshoes en aansluitende kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Draag geen sieraden en lange haren best samengebonden.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
BeginnersDanshuis De Ingang (Studio 2)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Vr 23/4, Vr 30/4, Vr 7/5, Vr 14/5, Vr 28/5

10:55-12:10

Kansentarief uitpas 10 €
Student 42 €
Basis 50 €
Inschrijven
update 29/10: deze minireeks zal omwille van Corona verplaatst worden naar latere data.
 

Terug naar overzicht