De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops

Bezorgd om covid-19? Lees hier onze maatregelen voor corona proof danslessen. Veilig en gezond dansen we verder!

OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Oriëntaalse dans 55+

Serkan Tutar


In deze minireeks Oriëntaalse dans voor 55+ leren we de elegante Oriëntaalse dans.  De sierlijke handbewegingen, de sensuele heupdraaien, de shimmy met schouders en bekken... en dit alles op een rustig tempo. Heilzaam voor het lichaam en voor iedereen toegankelijk.

Er wordt verondersteld dat buikdans zowat de oudste dans ter wereld is. Toch is de oriëntaalse dans een levende dansstijl want de dans is nog steeds heel populair in de Arabische wereld. Geen enkel feest of religieuze gebeurtenis kan er plaats vinden zonder dans. Bij iedere beweging worden alle lichaamsdelen gebruikt om te bewegen of te ontspannen. De nadruk ligt hierbij op de heupen en het bekkengebied. Sommigen denken dat het een erotische dans is of een dans bedoeld voor haremvrouwen. 

Een groot misverstand is dat de Oriëntaalse dans uitsluitend door vrouwen gedanst zou worden. Alhoewel er niet veel mannelijke buikdansers zijn, zijn er toch enkele zeer goede en bekende.

Serkan Tutar is een gepassioneerde danser met uitstekende referenties. Hij is gekend in België en ver over de landsgrenzen voor zijn geweldige optredens en zijn didactische lessen en workshops. Hij trad op en gaf les in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Turkije, Italië, Oostenrijk, Griekenland, Tsjechië, Kroatië, Zweden maar ook Egypte, Japan, Hong Kong, Singapore, Maleisië, Macau, Taiwan , Rusland, de VS en meer...!

De voorbije 2 jaar gaf Serkan les in niet minder dan 40 landen.

Biografie:
In 1983 bezoekt Serkan Tutar als 10-jarige jongen de Arabische wereld. Bij het zien dansen van Arabische vrouwen op festivals en trouwpartijen raakt hij geboeid en gecharmeerd door de oriëntaalse dans. Het geluid van de muziek raakt zijn ziel en opent de deur naar de dans. Terug in Turkije verdiept hij zich in Egyptische en Turkse buikdansstijlen. Bij zijn eerste optreden op 17-jarige leeftijd vallen meteen zijn sensualiteit en spiercontrole op. Niet alleen in Turkije maar ook in Duitsland waren zijn vele optredens een groot succes en al vlug besloot hij deze ervaring te delen door les te gaan geven. Na jaren les te hebben gegeven in Turkije (Izmir, Istanbul, Kusadasi...) en Duitsland kwam hij in 2000 naar België.

Zijn lessen worden in het Engels gegeven.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.


Er zijn momenteel geen cursussen Oriëntaalse dans 55+ gepland.


Terug naar overzicht