De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Workshops

Lindy Hop basistechnieken

Olga & Alex


Tijdens deze workshop gaan we werken aan onze basistechnieken: Lindy Circle, Swing Out...

De Lindy Hop is van oorsprong een Afro-Amerikaanse partnerdans gebaseerd op een combinatie van Charleston, Jazzdans en Tapdance. Het wordt gedanst op swingmuziek uit de jaren 30 en 40. De Lindy hop community staat voor leuke mensen, gezellige sfeer, retro lifestyle en vooral dansen, dansen, dansen,...

In de workshop wordt voortdurend gewisseld van danspartner, net zoals op de Lindy Hop feesten. Voor deze lessen hebben wij evenveel leiders als volgers nodig. Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden 'uw danspartner'. Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot zich ook een leider of volger alleen aanmeldt. Of ga zelf op zich naar iemand via onze facebookgroep Lindy Hop dansoartner gezocht.

Olga Moiseeva In 2002 startte ze de Moskou Swing Dance Society (MSDS), de belangrijkste dansclub van Moskou. Olga organiseert danswedstrijden en lezingen over de geschiedenis van de jazz muziek en de swing dans. 
Alexander Kuznetsov is de vaste danspartner (en echtgenoot) van Olga.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere schoenen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.


Er zijn momenteel geen cursussen Lindy Hop basistechnieken gepland.


Terug naar overzicht