De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Workshops

Lindy hop: Shim Sham - workshop

Joris Focquaert


Origineel is de Shim Sham een Tap choreografie, maar er bestaan ook andere creaties van de Shim Sham. Frankie Manning staat er voor bekend deze versie over heel de aardbol te laten swingen. Vandaag eindigt er geen enkel Lindy Hop feestje zonder deze gedanst te hebben!
Heb je enige danservaring in jazz of andere dansvormen, welgekomen!

Je kan na het volgen van de eerste workshop van 19u-21u ook aansluiten bij de workshop "Shim Sham Variatie steps" van 21u10 tot 22u10. In dit extra uurtje geeft Joris enkele steps mee, klassiekers maar ook eigen gemaakte.

Joris Focquaert komt uit Gent, België.  Hij ontdekte de oude jazz dansen zoals de Charleston & de Lindy Hop toen hij studeerde aan de Commedia School for mime & physical theatre (Kopenhagen).  Zijn vroegere jaren als clown performer zie je vandaag terug in zijn expressiviteit als danser.  Je kan hem ook vaak zien optreden met jazzbands en op Radio Modern.  Hij blijft een vaak gevraagde dansinstructeur in zowel België als in het buitenland, waar hij het beste van zijn ervaring deelt met zijn studenten. Joris heeft residenties gelopen in twee gerenommeerde swingdans scholen in Vilnius (Litouwen); Lindyhop.lt & Hoppers' Dansstudio, alsook in Las Palmas, Gran Canaria. 
Thuis blijft hij een grote inspiratie voor nieuwe dansgeneraties. Hij organiseert mee de Lili Hop workshop (Danshuis de Ingang) en de Lindy Hop Exchange 'Gentse Hoppers Exchange' (GHX).  En- Sommigen zullen hem de Trombone horen spelen in de Jazz bars of op straat.


Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.


Er zijn momenteel geen cursussen Lindy hop: Shim Sham - workshop gepland.


Terug naar overzicht