De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Gentle Body Work & Stretching

Nicole Kohler


In deze Body Work Out krijg je een mix van yoga-houdingen, pilates oefeningen en stretching. Spieren kunnen korter worden wanneer ze vaak gebruikt of belast worden. Door te stretchen maken we de spieren net langer en vergroten we de lenigheid, wat belangrijk is voor het goed uitvoeren van bewegingen en het voorkomen van blessures. Tevens doen we oefeningen om de spieren en gewrichten te versterken en geven we aandacht aan een correcte houding. En uiteraard trainen we op het versterken van de core. 

Open level: elkeen kan op zijn eigen niveau en naar eigen vermogen werken onder deskundige begeleiding van de ervaren Nicole. 

Nicole Kohler, geboren in Zwitserland, werd op haar 17de uit meer dan honderden kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Maurice Béjart. Haar droom werd werkelijkheid. Italië, Spanje, Griekenland, Afrika, Azië, 150 optredens per seizoen, valiezen in en uitpakken, werken van ’s morgens tot s ’avonds als soliste of als corps de ballet. Ze stond op het podium met sterdansers Jorge Donn,Michael Barichnikov en Maïa Plissetkaïa. 
In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Ze werkte als choreografe en gastsoliste voor verschillende compagnieën waaronder Graziella Gillebertus en Cathy Sharp’s Tanz Ensemble. Later opende ze haar eigen dansschool ‘Chorégraphia in Delémont (Zwitserland), waar ze klassieke en hedendaagse dans gaf. Met haar eigen dansgezelschap creëerde ze een dozijn producties in samenwerking met binnen- en buitenlandse theaterhuizen en filmproducenten. Ze schreef occasioneel zelf de muziek voor haar producties.
Na deze glansrijke carrière wijdt ze haar leven nu aan het onderwijzen van beginnende kleuters tot semi-professionelen. En met succes, want sommige van haar studenten sloten zich al aan bij grote Europese dansscholen.

Voor deze lessen kan je ook betalen met een 5-beurtenkaart of per les. Zie inschrijvingsvoorwaarden.


Benodigd materiaal

Soepele kledij. Je doet de oefeningen op blote voeten of met propere (eventueel antislip) kousen aan. Een matje kan je van ons gebruiken.


Er zijn momenteel geen cursussen Gentle Body Work & Stretching gepland.


Terug naar overzicht