De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Minireeksen

Disco Swing

Saskia & Heiko


Leer op een leuke en ontspannen manier disco swingen op oude en nieuwe populaire dansmuziekjes. Na deze minireeks van 8 lessen  dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen. Uiteraard leer je hoe je de figuren vlot leidt en volgt en hoe je ze op een makkelijke manier uitvoert. 

Disco swing is een partnerdans. Schrijf dus steeds in met een partner. Gelieve per persoon een apart inschrijvingsformulier door te sturen: 1 voor jezelf en 1 voor je danspartner. Indien je op zoek bent naar een danspartner kan je steeds een 'zoekertje' plaatsen in één van de groepen 'danspartner gezocht' op onze facebookpagina of het ons laten weten, dan noteren we je naam.

Heb je geen danspartner: schrijf je in en noteer in het veld ‘Opmerkingen’ geen danspartner hebt. Je staat op de wachtlijst tot we een danspartner voor je vinden  maar je gaat zelf best ook actief op zoek door bijvoorbeeld lid te worden van onze facebookgroep 'danspartner disco swing  gezocht'.

Saskia Van Belleghem maakte net als Heiko kennis met Discoswing in haar studententijd. Ze volgende toen meerdere lessenreeksen bij verschillende docenten maar de Argentijnse Tango werd haar passie. Ondertussen danst ze al 20 jaar  tango en geeft die passie ook al 12 jaar als leerkracht door.  Sinds enkele jaren is ook de zin om het plezier en de toegankelijkheid van de discoswing door te geven terug.  In haar lessen werkt ze graag aan lichaamsbewustzijn en techniek, met een constante aandacht voor de connectie en communicatie tussen leider en volger, en dat gekruid met een vleugje humor. Zij wil vooral het plezier van het samen dansen doorgeven. Daarom stimuleert ze graag de creativiteit, speelsheid, muzikaliteit en dansbeleving.

Heiko Verhelst is een energieke, veelzijdige dansleraar met een gezonde dosis ervaring en passie. Zijn interesse voor dans ontstond tijdens zijn studies in de jaren ’90, toen hij kennis maakte met Disco Swing. In 2013 kreeg hij de smaak pas echt goed te pakken toen hij voor het eerst Lindy Hop lessen volgde bij Danshuis De Ingang. Andere dansstijlen die Heiko op zijn palmares heeft staan zijn tango, salsa, bachata en folk. In 2017, begon hij  zijn ervaring in Disco Swing te delen via privé initiaties. Sinds 2018, maakt hij deel uit van het lerarenteam bij De Ingang.


NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
BeginnersDanshuis De Ingang (Studio 5)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Do 3/10, Do 10/10, Do 17/10, Do 24/10, Do 7/11, Do 14/11, Do 21/11, Do 28/11

19:00-20:00

Kansentarief uitpas 14.4 €
Studenten 60 €
Basis 72 €
Deze cursus is volzet! Je kan wel inschrijven maar komt daardoor automatisch op de wachtlijst terecht!Inschrijven
minireeks van 8 lessen
 

Terug naar overzicht