De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Workshops

Flamenco Special

Pilar Ogalla


Een buitenkans! Pilar Ogalla treedt op in Brussel en komt daarna met plezier enkele intensieve workshops geven in Danshuis De Ingang. Mis het niet!

Pilar geeft in haar cursussen de sfeer en passie door die haar uniek maken in vergelijking met andere toegewijde artiesten. De elegantie en kracht ervan zijn duidelijk zichtbaar in elke beweging.

Pilar, een van de huidige referenties voor de Bata de Cola, zal de bij de bata behorende techniek behandelen aan de hand van een choreografie van Cantiñas, die de verschillende niveaus van de studenten tegemoet komt. Bij "Bailes Festeros" laat ze ons kennismaken met de geheimen van de feestelijke dansen in de Flamenco (Bulerías en Tangos): in deze Workshop zal er aan verschillende "patás" worden gewerkt en er zal speciale aandacht worden besteed aan de flamencocodes. Ten slotte, voor de meest gevorderde levels, een Taranto-choreografie: een van haar meest karakteristieke stijlen.

Schema:

13u-14u30: Bata de Cola - open level, maar basiservaring Bata de Cola vereist

14u45-16u: Bailes Festeros (Tangos/Bulerias) - open level maar baiservaring Flamenco vereist

16u15-17u45: Taranto - halfgevorderd-gevorderd niveau Flamenco

De Spaanse flamencodanseres Pilar Ogalla is afkomstig uit Cádiz, een kuststad in Andalusië. Op haar tiende zette ze haar eerste flamencopasjes. Ze volgde les bij gerenommeerde flamencodansers als Concha Baras, Manolete, Matilde Coral, Cristina Hoyos, Manuela Carrasco, Eva "La Yerbabuena" en Antonio Canales.

In 1982 debuteerde ze in het spektakel “Las Calles de Cai” in het Gran Teatro Falla in Cádiz. Ogalla figureerde er tussen de meest gerenommeerde flamencozangers, -dansers en gitaristen als Juan Villar, Adela "La Chaqueta“, Alfonso de Gaspar, de gebroers Ginetos…
Tot 1987 danst ze bij het gezelschap "Los niños de la Tertulia Flamenca de la Isla”. Ogalla was oa. te bewonderen in een spektakel naast Camarón de la Isla en Manuela Carrasco op het Festival de la Parpuja van Chiclana, in het Campeonato Mundial de Gimnasia Rítmica in Valladolid, in “Camino del flamenco”, een programma van Canal Sur, en niet te vergeten in een voorstelling voor de Spaanse koningin Sophia en prinses Cristina.

Ook volgende optredens dienen extra in de verf te worden gezet: Teatro Berci in Frankrijk en het Palau San Jordi in Barcelona met de Real Escuela de Arte Ecuestre de Jerez de la Frontera, Compañía Cristina Hoyos in het Teatro Central in Sevilla, Gira Sueca met de voorstellingen “Al Aire” y “Por el flamenco”, Gira COPE 2000, op de XI Bienal de Sevilla met de compagnie van Rafael de Carmen met het spektakel "Colores" en met de Compañía Juan Ogalla met het spektakel “Soniquete” waardoor de flamenco op internationaal niveau succes oogstte in landen als Oostenrijk, Frankrijk, Miami en Japan.

Daarnaast danste Pilar Ogalla ook in de Tablao “Los Gallos” in Sevilla en in Casa Patas in Madrid. Als gastartieste was ze te bewonderen in "Dime" en “Flamenco y Punto”, twee spektakels die de Compañía de Javier Barón opvoerde in Frankrijk en de Sala Almonte in Sevilla. Ze danste in het spektakel "Flamencos" dat de Compañía de Juan de Ogalla opvoerde in het Teatro Manoel de Malta en in "Peña", een spektakel dat de compagnie van Andrés Peña opvoerde tijdens het I Festival de Flamenco in Tenerife. Ze was te zien naast de danseres Alicia Márquez in het spektakel "Dos mujeres, dos miradas" dat in Oostenrijk in de zalen werd gebracht en ze danste mee in haar eigen spektakel "Locos del tiempo" in de Central Lechera in Cádiz.

Als lerares had Pilar Ogalla van 1994 tot 2000 haar eigen “ASOCIACIÓN DE JÓVENES FLAMENCOS”. Ze gaf internationale cursussen voor flamencoscholen van Zweden (Stockholm) en Noorwegen (Oslo).

Als choreografe voerde ze haar eerste spektakel “Danza Andalucía” op in het Nissay theater in Tokio (Japan).

Altijd aanwezig in het gerenommeerd Festival de Jerez, heeft ze de publieksprijs 2016 ontvangen, met de show "De Sepia y Oro": een coproductie met de danser Andrés Peña. Naast hem heeft zij ook haar laatste show in Festival de Jerez en Bienal de Flamenco de Sevilla gepresenteerd, "La Tournée".

De dans van Pilar is krachtig, elegant en actueel. Ze is een referentie onder de jonge kunstenaars van vandaag. 


NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 1)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Za 9/3, Zo 10/3

13:00-14:30

Kansentarief uitpas 12 €
Studenten 54 €
Basis 60 €
Inschrijven
basiservaring Bata de Cola nodig.
 
Open levelDanshuis De Ingang (Studio 1)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Za 9/3, Zo 10/3

14:45-16:00

Kansentarief uitpas 10 €
Studenten 45 €
Basis 50 €
Inschrijven
basiservaring Flamenco nodig
 
Halfgevorderd / gevorderdDanshuis De Ingang (Studio 1)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Za 9/3, Zo 10/3

16:15-17:45

Kansentarief uitpas 12 €
Studenten 54 €
Basis 60 €
Inschrijven
 

Terug naar overzicht